Jump to content

Žalba na rješenje o pravu na mirovinu


anonimno

Preporučene objave

Pa mislim da se tu nema bas sta razrjesavati.... Govorimo o INVALIDSKOJ mirovini, komisija ti dodijeljuje invalidnost koja je (teoretski) propisana Zakonom za odredjenu ozljedu ili bolest, ili pak kombinaciju. To se na kraju izrazava jedinstvenim postotkom, npr. 50% HRVI. To znaci da imas pravo na npr. pola maksimalne povlastene invalidske mirovine za cijeli radni vijek od 40 godina, koju si zasluzio jer si bio u ratu. E, sad, ako nemas ni minute staza mirnodopskog, to je to, nema civilnog udjela. A ako si prije odore, a i poslije nesto radio, pa normalno da i si i za taj dio nesto zasluzio i onda ti se u preostalom postotku to dodaje......

 

A uostalom, to je Zakon i mozes se slikati....

 

A sasvim druga tema je kako i koliko ce ti komisija odrediti invalidnost povezanu s ratom....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Želim odgovoriti na prošlu poruku. Jedini staž imam kroz MUP. Ni dana, tj. sata nemam radnog staža osim toga. U SJP sam bio od studenog 1990. godine, znači dragovoljac, a najčešće sam radio na izviđačko-diverzantskim poslovima, pa zato pitam tko je taj i na osnovi čega on meni priznaje omjer rat i mir 50:50%. Zbilja sam lud zbog toga. Dane i dane sam provodio četnicima iza leđa da bi mi jedan referent (čitaj činovnik) napisao 50:50%.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

OK, to je sve u redu sto zboris. ALI, Zakonom je propisano otkad do kad je trajao rat, i tu u tom razdoblju imas svoje ucesce, cijelo vrijeme ili jedan dan, nije bitno. A izvan tog razdoblja, znaci prije 1990 i nakon zavrsetka rata si isto policajac, ali mirnodopski(!) i ides u mirovinu prema ZOMO, a ne prema ZOPHBDR.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nemoj krivo shvatiti, ali titula kojom ću ga osloviti je najmanji problem. Suština je nešto drugo. Mi po ovom forumu trošimo energiju po manje više marginalnim stvarima, ali ovaj omjer je to prijatelji moji ono što nam određuje cijeli budući život. Ne želim biti dosadan ili stereotipan i govoriti da sam ja prije rata, kao i mnogi moji suborci bio i bili apsolutno zdravi, što više nismo, već želim znati koji je to kriterij da nekom izdaš 100%, a nekom 50:50%. Ako je potrebno mogu i u detalje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Još ću samo ovo napisati. Ja sam naravno uložio žalbu na to njihovo rješenje i žalbeni postupak traje sad već pet mjeseci, a čim dobijem odgovor na to, tj novo rješenje, obznanit ću ga na ovom forumu kako bih pomogao drugim suborcima koji se nalaze u sličnoj situaciji. Za sada toliko. Svima želim sve najbolje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Negdje sam već napisao glede tih žalbi na procjenu radne sposobnosti. Po mom mišljenju oni neće da pobijaju vještakovo mišljenje (rijetko kada) i obično žalbe budu odbijene, a smatram da treba prihvatiti rješenje kako bude pa nakon određenog vremenskog perioda (recimo 6 mjeseci) ići na pogoršanje bolesti uz novo priloženu liječničku dokumentaciju u kojoj je evidentirano pogoršanje zdravstvenog stanja i tako biti uporan dok ne budete kako tako zadovoljni konačnim rješenjem.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Evo da kao sto sam i otvorio ovu temu, sad ću je pokušati i zatvoriti, bar s moje strane, jer mi ovo ubi živce. Možda, tj ne možda već sigurno je Mrljavac u pravu, ocito je jedino rješenje nakon šest mjeseci ponovo zatražiti vještačenje, tj uložiti novu medicinsku dokumentaciju, a to je najmanji problem budući bolest naprosto ''galopira''. Bez obzira na sve, čim dobijem odluku na moju žalbu, dragi moji suborci o tome ću vas odmah izvjestiti. Inače ja nisam bio u ribolovu, već jednostavno sam uzeo svoju ''porciju'' Normabela od 10 mg i to me jednostavno ubije sat-dva, a onda sve opet ponovo. Eto to je to. Lijepi pozdrav.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija