Jump to content

produženje ugovora o radu iz određenog u stalni


anonimno

Preporučene objave

Molim Vas za pomoć ,

poslodavac mi je tri godine produživao ugovor o radu na periode od 2 mjeseca do godine dana, uskoro mi istječe ugovor o radu i poslodavac želi prekinuti ugovor ponuditi mi dvomjesečni ugovor na drugo radno mjesto te nakon toga ponovo novi ugovor na staro radno mjesto sa određenim trajanjem.

Međutim , izdali su mi rješenje o korištenju godišnjeg odmora ali zaključivanjem tj. istek trajanja god. odmora prekoračuje za 5 dana rok isteka postojećeg ugovora o radu.

Zanima me da li su dužni primiti me u stalni radni odnos obzirom da prelaze granicu od tri godine neprekidnig rada u istog poslodavca osobito što radim na poslovima na kojima me zbog specifičnosti nema ko zamijeniti.

Upozorili su me da ako ne potpišem sporazum u roku od 15 dana da će mi pisati otkaz (što je sa otkaznim rokom-nisam dobio obavijest o otkazivanju) a ineresira me s kojim datum mi moraju zaključiti radnu knjižicu s istekom ugovora o radu ili istekom godišnjeg odmora temeljem rješenja(u rješenju se navodi broj dana i početak korištenja god. odmora ali ne i završetak) ili što ako se u međuvremenu razbolim i otvorim bolovanje-kad mi mogu zaključiti knjižicu.

Napominjem da je ovo postala praksa u tvrtki i već ima onih koji su angažirali odvjetnike.

Unaprijed se zahvaljujem na pomoći...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Očito je da poslodavac vodi politiku da se ne može tek tako dobiti ugovor na neodređeno vrijeme. Kako vam uskoro ističe 3 godine rada na istom radnom mjestu na određeno vrijeme kod istog poslodavca i da temeljem zakona, ako nastavite raditi na istom radnom mjestu vaš ugovor o radu se smatra sklopljenim na neodređeno vrijeme. Ali postoji „kvaka 22“ koju poslodavac dobro poznaje: ponudi ugovor 2 mjeseca za drugo radno mjesto i po isteku ta 2 mjeseca može s vama sklapati ugovore na određeno vrijeme za rad na prijašnjem radnom mjesto opet 3 godine.

Ako vam zaključe radnu knjižicu istekom godišnjeg odmora kojim se prekoračuje rok iz ugovora mislim da ste „na konju“. Jer ako radnik po isteku ugovora na određeno vrijeme ostane u radnom odnosu smatra se da je sklopljen ugovor na neodređeno vrijeme. Međutim, mislim da je poslodavac tog svjestan i da će vam zaključiti radnu na dan isteka ugovora (ako ne potpišete novi ugovor).

Bolovanje ne utječe na prestanak ugovora o radu na određeno vrijeme. Tu mogućnost zaboravite.

Ako ste član sindikata ne morate angažirati odvjetnika jer sindikat pruža besplatnu pravnu pomoć članovima.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija