Jump to content

Pravo na porodiljnu naknadu


anonimno

Preporučene objave

Imama ovakav slucaj, radim vec 1,5 god. na određeno vrijeme sada kada sam ostala trudna prekinut ce mi ugovor o radu sta bi trebala u tom slucaju napraviti da imam pravo na porodiljnu naknadu i dali u slucaju zaposlenja sada kod drugog poslodavca uzima mi se prosjek i bivseg poslodavca ili samo novog i naravno dali imam pravo na naknadu

Molim Vas savjet kako najbolje napraviti da imama pravo na porodiljski

Dali se trebam odmah zaposliti kod drugog poslodavca radi kontinuiteta zbog prosjeka

 

HVALA

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

 

Pošto će vam prekinuti ugovor o radu (izgleda da nemate primjedbe na to), možete ostvarivati naknadu preko zavoda za zapošljavanje. ta naknada je manja neko kada imate naknadu kao zaposlena osoba. zato ako možete, naravno da je najbolje da vas novi posldoavac odmah prijavi, tako da ne bude praznog hoda u radnom stažu. Za obračun porodiljnog uzima se prosjek zadnjih isplaćenih plaća zadnjih 6 mjeseci. Nije bitno kod kojega poslodavca su isplaćene plaće zadnjih 6 mjeseci, pa može biti i više poslodavaca.

Inače, kada bi vas sadašnji psoldoavac zadržao u radnom odnosu, ne bi imao nikakviš troškova, jer naknadu za porodiljni isplaćuje HZZO:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na odgovoru

 

naravno da imama primjedbu, ali sta da radim kada u ugovoru pise da radni odnos mogu prekinuti i prije isteka ugovora, a da ako mene zadrze onda ne mogu drugu osobu primiti na to mjesto to se inace odnosi na rad u bolnici kao medicinska sestra

 

ako postoji koji nacin da me zadrze i dalje pomozite mi kakao

 

hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija