Jump to content

Za Zokija


anonimno

Preporučene objave

Otvorila sam temu u Caffe, da ne povecavamo broj postova u onoj temi o osnivanju udruge.

 

Ne znam da li bi bilo smisla, da dodjete kod mene, jer ne znam da li bi Vam tko priznao taj nalaz, osobito ako se radi o misljenju iz podrucja, koje nema veze sa vasim mjestom boravka.

 

Iskreno, da Vam kazem, znam kolike su to komplkacije i bit ce Vam tesko na Vasem putu, a tim gore jer se radi o zenskom djetetu, a Vi imate doste godina. Ne radi se o predrasudama, jer ja ih nemam i prilicno sam liberalna sto se toga tice, ali nisu svi takvih stavova. Cesto drustvene predrasude utjecu na nase ( pa i vase) odluke.

 

Nisu svi uposleni bas podlezni mitu, nemojte tako. Obicno ovi "mali" , koji su dolje, koji odradjuju posao moraju prema naputcima "onih gore" raditi sto im se kaze, jer im je cesto posao u pitanju. Oni su , uglavnom ti koji odrade "prljavi" posao, a onda svo blato ide po njima, a ovi gore poberu vrhnje i operu ruke. No kad pogledate sve ostalo, od bolnica pa na dalje, pa i samog sudstva, koje je potkupljivo, onda se nemojte cuditi sto se to dogadja i u ovim institucijama. Zapravo, bi trebalo promijeniti cijeli sustav i sustav vrijednosti uopce u nasem drustvu.

Da je to tako, vjerojatno bi sve ostalo funkcioniralo kako treba. Vidite, Vi ste strucan u svom zvanju, a ja u svom, toliko da me nitko ne moze kupiti niti ucjeniti s gubitkom posla, no ja vec mogu utjecati na one "male", ali to ne radim, prije svega jer ne zelim izgubiti ono sto sam godinama gradila, bez icije pomoci, sama, i potjecem iz nizeg sloja drustva.

 

 

Fascinirana sam Vasom srcanoscu, i nije da Vas ne podrzavam, a nemam nista protiv udruge, jer ce biti dobra protuteza onome sto se vec zna, pa ce konacno cijela istina isplivati na povrsinu.

 

Sto se tice skrbnistva nad djetetom, nemam nista protiv toga da bude povjereno ocu i imala sam prilike, u svojoj praksi, upoznati divne ljude i divne oceve njihovoj djeci. I sama sam davala misljenje da je za djecu primjerenije da se povjere na skrb ocu, no i sami znate da je konacna odluka na sudu, a sudovi su isto podkupljivi, tako da ako budete imali rjesenje centra, psihologa, "dragog Boga" i potkuplivog suca ( kojeg moze potkupiti ozenjeni ili utjecajni ljubavnik vase supruge) naci cete se na pocetku, jer sud je TOCKA NA I. Nadam se da razumijete sto Vam pokusavam reci.

 

Tocno je da su neke majke poprilicno hladne, no ima takvih i oceva . Od svih rastavljenih roditelja, nisu svi obespravljeni i nije tocno da svi ne suradjuju. Ali posljedice i nacin rastave braka, vrlo cesto utjecu na suradnju izmedju njih sto se, zrcalno, odrazi na djetetu. To je slucaj i kod Vas.

 

Susretala sam se i s zenama koje su nankon, sto su rodile dijete, bacile ga u najblizu kantu za smece ili kontejner. Sto da Vam kazem. Moje stav prema tome je da bi ju trebalo sterilizirati i izolirati, no psihijatrija to gleda savim drugacije, kao poslijeporodjajnu depresiju i privremenu neuracunjljivost. Sto mislite kad bi svatko od nas, pa i svi sudovi radili prema vlastitom stavu, nepostivali struku, bilo bi smrtnih kazni i preblagih kazni za isto pocinjeno djelo i razlikovali bi se od suda do suda.

 

Da sad ne duljim, znam da ima losih roditelja i zena i muskaraca i u prvilu nema vise jednih od drugih.

 

Pozdrav gosp. Zoki Velkoslovka

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala na volji da i dalje komunicirate samnom!

Znam da Vaš nalaz vjerojatno niko ne bi uzeo u obzir, nisam to ni na pisao sa namjerom da mi Vi napišete nalaz koji bi, eventualno, bio povoljan za mene. Već godinama ustanove umješane u slučaj moje ćerke i tako ne uzimaju u obzir bilo kakve činjenice ili dokaze koje im pokušavam predočiti, pa sam već navikao. Kad nešto napišem ili kažem, onda me obavezno pitaju:" kako mi možemo vjerovati Vama, imate li neke dokaze?". Kad ja onda isprintam SMS poruke koje mi šalje bivša supruga, ili snimim ponašanje djeteta, otvoreno i bez skrivanja, ili predočim neki drugi dokaz, onda mi kažu da nisam normalan, da uhodim bivšu suprugu, da me treba poslati na liječenje! I DA NJIMA NE PADA NA PAMET DA TAKVO NEŠTO ČITAJU ILI GLEDAJU! A onda bivša izjavi kako ju napadam svaki put kad vraćam ćerku i kako je ćerka uplašena i istraumirana zbog mog nasilničkog ponašanja! I NJOJ VJERUJU! Bez dokaza, bez svjedoka, bez ičega!

 

Nisam generalizirao sve majke i očeve, poznajem ih ja puno, poznajem puno samih majki koje se divno brinu za svoju djecu, međutim USTANOVE TO GENERALIZIRAJU! Koja je razlika ako ja odgajam curicu, ili neka majka dečka? Zato što je ona majka? Pa i ja sam roditelj svom djetetu, i mogu tvrditi, od samog rođenja ćerke, BOLJI OD MAJKE! Sretan sam samo zbog činjenice da to MOJE DJETE ZNA I ZNAĆE, uprkos sudovima i kojekakvim centrima i klinikama! Ja se samo trudim da joj spasim bar malo djetinjstva, da joj pružim bar malo roditeljske ljubavi koja joj nedostaje.

 

Slučaj je kompleksniji nego što vam mogu ovako javno predočiti, svjestan sam da, u ovom sistemu, mom djetetu i meni niko ne može I NE ŽELI POMOĆI! Napisao sam da nemam ništa protiv doći čak i do vas ne očekujući pomoć, jer sumnjam da mi MOŽETE pomoći, nego u nekoj nadi da se iskustvima slučaja mog djeteta mogu promjeniti neki stavovi, pomoći nekim drugim ljudima, nekoj drugoj djeci.

 

Ako Vas smeta ovo, da mom djetetu niko ne želi pomoći, sjetite se mojih postova! Prije GODINU DANA proglašen sam agresivcem, nasilnikom, ZLOSTAVLJAČEM DJETETA, psihičkim bolesnikom, a ćerka svaka dva tjedna provodi vikend kod mene bez nadzora! Zašto nije uveden bar nadzor? Zato što bi vidjeli ono što sam im nudio!

Treba li Centar odgovarati pred zakonom? Četvorogodišnje djete provodi vikende kod čovjeka za kojeg je Klinika za zaštitu djece napisala da je ZLOSTAVLJAČ!

ZAMISLITE DA JE TO ISTINA!

Ne slažem se sa dosta stavova iz Vaših postova, ali sam impresioniran Vašom voljom da razgovarate, pomognete bar riječima. Ako želite, ako Vas profesionalno zanima slučaj jedne male djevojčice, možete mi se javiti na e-mail, rado ću vam predočiti dokumentaciju, snimke, nalaze!

Vas ništa ne obavezuje, a možda bi Vam moglo koristiti kao iskustvo u budućoj praksi.

Pozdrav!

zoran.kardos@crocontrol.hr

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vas prijedlog se cini zanimljivim, no moram Vam reci da sam imala dosta toga , vrlo, vrlo slicnog, u svojoj praksi. Jedina razlika je u tome da niste naisli na ljude kojima je stalo da to rijese REALNO .

 

Vasa je nesreca sto taj netko drugi ima utjecaja pa to i radi " na mala vrata".

 

Ne mora znaciti da CZSR nije poslao izvjesce sudu . Cijela stvar je mogla zaglaviti i na sudu, da stoji i ceka "da dodje na red", a to se isto tako na mala vrata moze prolongirati.

 

Stoga Vi jos ne znate da gdje je zapelo.

 

Vi se ne slazete sa mnom, jer problem gledate subjektivno, a mi se moramopostaviti neutralno. vjerujte, sve to u pocetku tako izgleda i jasan mi je stav " Sta tu ima tamo neka meni soliti pamet, itd, itd, itd", ali kad DVIJE odrasle osobe malo uvuku rogove, OBOJE, onda to nakon nekog vremena izgleda sasvim drugacije. Za sada vas necu u to uvjeravati, jer nema smisla.

 

Ja sam u svojoj praksi, toliko toga vidjela i naslusala se, da kad biste to Vi vidjeli, "trljali" bi ruke kako sve to jos moze biti ( da me pogresno ne shvatite, ovo je karikatura), ali sam i pomogla mnogim ljudima da rijese probleme i kad biste s njima imali prilike razgovarati, vidjeli biste da je zapravo najveci problem zapravo u partnerima koji nece da suradjuju medjusobno, to je srz problema, jer ustanove nece moci ionako uciniti nista ako vas se ne prisili na kakav takav dogovor.

 

Gledajte, za bilo kakvu promjrnu skrbnistva, potrebno bi bilo poslati nekoga da promatra roditelja i dijete u domu u kojem zivi, ritam zivota, navike i ostalo, ali to se u pravilu rijetko cini, jer drzava nema novca da se plati takvi izlasci od nekoliko tjedana. Osim toga, Vi i da dobijete rjesenje o skrbnistvu, ako majka zatrazi skrbnistvo, nije iskljuceno da ce ga dobiti (u izvanparnicnom postupku a zalba na to rjesenje ne odgadja izvrsenje, i sto onda, kako bi bilo vasem djetetu), kada prethodni problemi budu otklonjeni ( lijepo pise u OZ) . I tako bste se opet nasli na CZSR, kod psihologa, itd. Zbog svega toga, to sve sporo ide, a presuda ce Vam ionako ovisiti o predrasudama suca.

 

U pravilu, ne narucujem nikoga privatno, jer tada moram odvojiti svoje slobodno vrijeme, a malo ga ionako imam . Mozda vam se jednom javim i privatno, nije iskljuceno, no razgovor bez Vase bivse supruge bi bio promasaj ( to u praksi ne radim.Inace inzistiram da cijela obitelj sudjeluje u tome, a pogotovo inzistiram na suradnji roditelja, a djecu sa psihickim problemima promatram unutar svega toga i pratim kako sve to utjece na njih). Tako mi je lakse pronaci valjani put ka rjesenju problema, a i roditelji imaju priliku vidjeti kako odredjenj nacin njihove suradnje ili ne suradnje utjece na dijete / cu.

 

Vase neslaganje s njezinim odgojem i njezin prkos, inat ili bilo sto, prema Vama zapravo stvara sve ovo sto Vam se i dogadja, i Vasem djetetu.

 

U Vas privatni zivot ne zelim ulaziti, jer nije moj stav da imate puno godina, vec je to upraznjena praksa po CZSR i sudovima ( to sam navela samo zato sto cete se i s time susresti.Vidite koliko vas raspali jedna recenica, a bit ce ih jos vise i vise i onih kojima se najmanje nadate o kojima niti ne sanjate ( vjerujte mi).

 

Sve sto sam ikada napisala, uopce na forumu, napisala sam da bih svima pomogla da se pripremi na ono sto ih ceka, ali problem je u tome sto vecina misli da su to moji osobni stavovi, no kako sam segment susutava vidim kako to funkcionira ( dosta toga mi se ne svidja, no ima i dobrih stvari ).

 

Moja je sreca da sam uzspjela objediniti djecju psihologiju, bracno savjetovaliste, psihologiju odraslih, pa i kriminalisticku psihologiju, a jos studiram i pedagogiju. sad cu tek imati potpunu sliku o cijeloj stvari uzroci i posljedice.

 

 

Ni mene zivot nije mazio,ali covjek jednostavno mora shavtiti da njegov ponos ili ego ne mogu biti vazniji od vlastitog djeteta.

 

Inace, dobivam razlicite ponude na poznatim europskim klinikama, za posao, ali dvoumim se jako, jer i moje dijete ( imam sina u 3.r OŠ) je dijete rastavljenih roditelja, na zalost, djetetu treba otac i tako moram neke zivotne odluke podrediti i tome.

 

 

Pozdrav,Velikoslovka

 

No moj zivot je krenuo dalje

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija