Jump to content

Prekoracenje brzine izvan naselja


marin23

Preporučene objave

Postovanje!

"Napokon" se to i meni desilo. ;)

Dakle, prica ide ovako...policija me zaustavila uz obrazlozenje da sam vozio 85km/h a dozvoljena brzina je 60km/h...kazna je 500kn. Ok, prihvatio sve jer stvarno nisam pratio brzinu i potpisao obavezni prekrsajni nalog i zapisnik o izmjerenoj brzini.

Posto je to bilo u 7h i isao sam na posao, tek sam poslije, citajuci OPP i zapisnik uvidio par mozebitnih stvari vezanih uz mogucu zalbu:

 

1. u obveznom prekrsajnom nalogu pise da je ogranicenje brzine 50km/h a u zapisniku o izmjerenoj brzini-da je 60km/h.

2. da sam "uhvacen" na udaljenosti od 200m, a ja sam skrenuo sa lokalne ceste na "glavnu" i do mjesta gdje sam zaustavljen ima max 200m-sto znaci da sam izletio iz krizanja sa 85km/h?

3. pise da sam zaustavljen ČELNO, a zapravo sam zaustavljen na svojoj desnoj strani, dok su policijsko vozilo i policajac stajali na drugoj strani ceste-lijevoj, (preko pune linije jer su me zaustavili odmah nakon mosta) znaci "ukoso" sam snimljen.

4. dok mi je policajac ispisivao kaznu, projurilo je vozilo koje je islo bar 100km/h i kad sam ga upitao "a sta s ovim?" -on mi je odgovorio: ne mogu raditi dva posla odjednom (pisati kaznu i zaustavljati vozilo) a vjezbenik (koji je bio s njim) nema pravo zaustavljati vozila i on stoji uz cestu sa tim TRAFFI PATROLOM cisto kozmeticki...znaci, mene je mogao snimiti, da bi mi "pravi" policajac mogao napisati kaznu?

kakve su mi osnove za prigovor? sanse? :zao:

jer planiram poslije posla otici i slikati mjesto radnje za slucaj da bi prigovor/zalba mogli proci...hvala.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pozdrav

 

Pa sanse su ti negdje oko 60% ali ne košta te ništa osim marke pa se svakako žali.

 

Možebitni problem je sto si potpisao da se desilo kako je on naveo.

S druge strane istina je da policajac ne moze raditi 2 posla ali isto tako da smo SVI jednaki pred zakonom pa ako je tebe morao je i njega(jedan frend se zakacio sa policajcem bas zbog toga pa ga je ovaj na kraju pustio.)

 

U svakom slučaju napisi kako i ovdje ali glavno pitanje je da li priznaješ prekoračenje ili ne a to ce te i pitati na sudu.

I ovisi o sucu da li ce reci da policajac nezna radit svoj posao i pustiti te ili te svejedno kaznit

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

299 je napisao:

 

Pa sanse su ti negdje oko 60% ali ne košta te ništa osim marke pa se svakako žali.

 

 

 

Oko 60% posto su mu šanse da će u slijedećih 5 godina barem jednom oboljeti od gripe ukoliko se ne cijepi (obične, ne ove nove opake), a nikako ne za pobijanje ovog što mu se stavlja na teret.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

stigao je poziv za sud i sad molim za pojasnjenje par stvari.;)

 

-dal mene tereti obavezni prekrsajni nalog ili zapisnik o izmjerenoj brzini?

-dal policijski sluzbenik smije/moze snimati brzinu tako s druge strane ceste, iza pune linije...i isto tako zaustavljati vozila koja mu dolaze iz tog smjera?

-dal policijski sluzbenik smije/moze ovlastiti policijskog vjezbenika da on mjeri brzinu a da policijski sluzbenik potpisuje nalog i zapisnik kao da je on izmjerio?

-dal s obzirom na poziciju policijskog sluzbenika i konfiguraciju ceste postoji mogucnost za gresku pri mjerenju brzine? neutralno stajaliste.;)

 

u privitku pozicija policijskog sluzbenika i mjesto koje je "ciljao" :)

 

Hvala! :)

 

<a href="http://img505.imageshack.us/i/090720091641.jpg/" target="_blank"><img src="http://img505.imageshack.us/img505/4164/090720091641.th.jpg" border="0" alt="Free Image Hosting at" /></a><br /><br /><a href="http://img604.imageshack.us/content.php?page=blogpost&files=img505/4164/090720091641.jpg" title="QuickPost"><img src="http://imageshack.us/img/butansn.png" alt="QuickPost" border="0"></a> Quickpost this image to Myspace, Digg, Facebook, and others!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marin23 je napisao:

 

u privitku pozicija policijskog sluzbenika i mjesto koje je "ciljao" :)

 

Moram priznati da mi baš nije jasna slika. Gdje su točno stajali policajci? Na mjestu od kud je ovo slikano, a vi ste dolazili iz suprotnog smjera, tj.kao onaj auto što se vidi u pozadini? Jer ako je tako, oni su stajali na raskrižju, tj. na sporednoj cesti :misli:

 

Inače, u Pravilniku o načinu postupanja policijskih službenika piše u čl. 17: Kada u nadzoru prometa na cestama policijski službenici zaustavljaju sudionika u prometu, dužni su zaustavljanje obavljati na dijelu ceste uz desni rub kolnika u pravcu kretanja tako da ostali sudionici u prometu mogu pravovremeno uočiti zaustavljena vozila, vodeći pri tome računa da ne ometaju promet ili ugrožavaju vlastitu sigurnost ili sigurnost drugih sudionika u prometu.

 

Iznimno od stavka 2. ovoga članka, ako to zahtijevaju razlozi sigurnosti, zaustavljanje se može obaviti i sa suprotne strane ceste.

 

Zaustavljanje vozila, prema stavku 2. ovoga članka, obavlja se u pravilu na mjestima gdje se vozilo cijelom svojom površinom može ukloniti s kolnika. Ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svjetlo, a policijsko vozilo mora se nalaziti iza vozila koje je zaustavljeno.

 

Na dalje, Članak 19.

 

Mjesta i dionice ceste na kojima će se obavljati nadzor, određuju se planom rada policijske uprave odnosno policijske postaje ili dnevnim rasporedom rada policijske postaje, sukladno analitičko-statističkim pokazateljima stanja sigurnosti, pri tome vodeći računa da to ne bude uvijek na istim mjestima.

 

Prekršaji vezani uz brzinu kretanja vozila neće se utvrđivati u zoni od 100 metara od postavljenog prometnog znaka za obilježavanja naseljenih mjesta ili od prometnog znaka izričitih naredbi "ograničenja brzine".

 

 

Možda da se provjeri da li su oni tamo uopće trebali/smjeli biti taj dan?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

za naseljena mjesta je ograničenje do 50km/h(60km/h).

za nenaseljena: na lokalnim cestama ogranićenje brzine je do 70 km/h +tolerancija 10km/h

na županijskim cestama 90 km/h + 10

 

prema tome provjeri dali je cesta lokalna ili županijska i u tom smijeru bi trebala idći tvoja žalba.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

bovu je napisao:

za naseljena mjesta je ograničenje do 50km/h(60km/h).

za nenaseljena: na lokalnim cestama ogranićenje brzine je do 70 km/h +tolerancija 10km/h

na županijskim cestama 90 km/h + 10

prema tome provjeri dali je cesta lokalna ili županijska i u tom smijeru bi trebala idći tvoja žalba.

 

shvacam to sve, ali na ovome dijelu ceste je ogranicenje na 60km/h zbog mosta...meni je nelogicno/cudno postavljanje policijskih sluzbenika na suprotnu stranu preko pune linije i krivo ispunjavanje prekrsajnog naloga i zapisnika pa ipak gledam u tom smjeru dal ima nesto "opipljivo" na sto se mogu pozvati na prekrsajnom sudu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imala bi jedno pitanje. Možda netko od vas nešto o tome zna. Vidim da ste upoznati sa tom tematikom ;)!

Danas me zaustavili unutar naselja sa 79km/h kod 50 km/h dopuštenih. Sa time da su izbrisali dokaz o izmjerenoj brzini i to zabilježili u nalogu. Sa time daja mislim da sam vozila manje, što sam i napomenula. Odgovor je bio da se tužim. Još jedan detalj u zapisniku piše da sam vozila 79 km/h i umanjeno za 10 km/h je to 69 km/h , a u obaveznom prekršajnom nalogu piše da sam vozila 69 km/h odn. 19 km/h više od dopuštenih 50 km/h. Uostalome policajci su stajali na sred ceste, gdje je markirano bijelo polje- baš na račištu na lijevo i desno- dakle stajali su na nedopuštenom lokalitetu. Ili?

 

Kakve su šance kad podnesem pritužbu? Ima netko pojma? Please!:) Sa time da nisam još nikad platila kaznu policiji- al to sam zaboravila reči kad su me zaustavili, jer načula sam da znaju pustiti vozače ako napomeneš da unatrag godinu dana nisi kažneno gonjen???!

 

HVALA!;)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

marin23 je napisao:

jest, oni su stajali na mjestu odakle je slikano...dok sam ja bio na mjestu auta sa slike (otprilike)

hvala na pojasnjenjima. :)

svaka pomoc je dobrodosla. ;)

 

eh, trebala bih još pojašnjenje za ono što ste naveli u prvom postu pod 3. Nije mi jasno gdje su vas točno zaustavili. Na sred vaše trake ili su vas "izvukli" lijevo preko pune crte gdje je i njihovo vozilo sparkirano? Ako je ovo drugo, ja bih probala ovako. Žaliti se na to da su vas "izvukli" preko pune crte na suprotnu stranu (ugrožavanje sudionika u prometu) i da su stajali na kolniku bez upaljenog rotacijskog svjetla (citirajte ovo: "Ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svjetlo, a policijsko vozilo mora se nalaziti iza vozila koje je zaustavljeno."). I ako njihovo vozilo nije bilo iza vašeg (to znači prvo vozilo koje bi uočio netko da je skrenuo desno gdje ste vi zaustavljeni, sa glavne ceste, napišite i to u žalbi.

Što se tiče onog prvog dijela...sva vozila koja su išla iz suprotnog smjera su mogla/smjela puno brže voziti (ako tek ovdje počinje ograničenje 60 km/h jel') i obzirom da je na tom dijelu puna crta, nitko od njih ne očekuje da će neko vozilo skretati preko njihove trake (znači opet ometanje prometa, ugrožavanje vaše sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.) Nadrobite im to sve i sretno :-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

caly je napisao:

 

eh, trebala bih još pojašnjenje za ono što ste naveli u prvom postu pod 3. Nije mi jasno gdje su vas točno zaustavili. Na sred vaše trake ili su vas "izvukli" lijevo preko pune crte gdje je i njihovo vozilo sparkirano? Ako je ovo drugo, ja bih probala ovako. Žaliti se na to da su vas "izvukli" preko pune crte na suprotnu stranu (ugrožavanje sudionika u prometu) i da su stajali na kolniku bez upaljenog rotacijskog svjetla (citirajte ovo: "Ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svjetlo, a policijsko vozilo mora se nalaziti iza vozila koje je zaustavljeno."). I ako njihovo vozilo nije bilo iza vašeg (to znači prvo vozilo koje bi uočio netko da je skrenuo desno gdje ste vi zaustavljeni, sa glavne ceste, napišite i to u žalbi.

Što se tiče onog prvog dijela...sva vozila koja su išla iz suprotnog smjera su mogla/smjela puno brže voziti (ako tek ovdje počinje ograničenje 60 km/h jel') i obzirom da je na tom dijelu puna crta, nitko od njih ne očekuje da će neko vozilo skretati preko njihove trake (znači opet ometanje prometa, ugrožavanje vaše sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu.) Nadrobite im to sve i sretno :-D

Zaustavljen sam u svojoj, desnoj traci...policijski službenik je stao na pola ceste i mahao mi da stanem desno, uz rub. Druga vozila, koja su obilazila dok je auto bio parkiran su prelazila preko sredine ceste (pune linije) jer nema mjesta.

jednako mi je vazno shvatiti dal me sud tereti prema zapisniku o izmjerenoj brzini (na kojem je tocno napisano da je ogranicenje 60km/h) ili prema obaveznom prekrsajnom nalogu gdje je krivo napisano da je ogranicenje 50km/h.

Iako, i u zapisniku je napisan datum 03.05. pa nula promijenjena u 13.05....ono, katastrofa. :))

 

P.S. pise negdje da se nece mjeriti brzina 100metara od znaka ogranicenja brzine, dal to vazi i u ovom slucaju?

je da je s druge strane ceste (od mog pravca kretanja), ali je ipak na par metara od znaka...sve to stvara pomutnju. :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nije vas smio tako zaustaviti...lijepo piše u pravilniku "Zaustavljanje vozila, prema stavku 2. ovoga članka, obavlja se u pravilu na mjestima gdje se vozilo cijelom svojom površinom može ukloniti s kolnika. Ako se nadzor vozila obavlja na kolniku, na policijskom vozilu mora biti upaljeno plavo rotacijsko svjetlo." Ne bi bilo zgoreg proučiti Pravilnik http://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2004_12_187_3217.html i izvući sve što je tada bilo sporno.

 

I ne, onih 100m se odnosi na prometni znak u vašem smjeru, a ne suprotnom :-)

 

Za zapisnik nisam sigurna, ali uz žalbu bi trebalo priložiti i fotografiju prometnog znaka ograničenja 60km/h (onog iz vašeg smjera, ne ovog sa sadašnje slike :-D )

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 9 mjeseci kasnije...

Godinu dana nakon "počinjenja" prekršaja stiže mi presuda. Održana je jedna rasprava u 7-om mjesecu kojoj nije nazočio policajac koji je napisao obvezni prekršajni nalog. U presudi je napisano da je policajac SASLUŠAN!

Kao dokaz nesposobnosti sudova i polupismenih policijskih službenika prilažem slike dijelova presude.

 

Slika 1.

ponovno je napisano da je ograničenje od 50km/h kao u obveznom prekršajnom nalogu a toga znaka neeeeema, nego od 60km/h.

http://img299.imageshack.us/i/img2230s.jpg/

 

Slika 2.

Piše da je presuda donešena 19.04.2009 godine, znači prije nego sam tobožnji prekršaj i počinio.

http://img121.imageshack.us/i/img2233l.jpg/

 

Slika 3.

I naravno, na ovu smiješno napisanu presudu nemam pravo žalbe.

Što mi preostaje za učiniti osim platiti kaznu? :))

http://img101.imageshack.us/i/img2234s.jpg/

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

hitno trebam pomoc...

jucer sam 26.05.2010.dobio kaznu za brzinu od 146 km/h gdje je ograničenje od 80 km/h..tocnoje je to tamo prema naplatnoj postaji lučko..

smanjili su mi brzinu za 10% sto iznosi 131,4 kmh i idu u veliku kaznu od 3000 kn i 1 god bez vozacke.....

 

neznam sto da sada radim.jel moram u roku od 8 dana podnijet žalbu na taj njihov nalog ..brine me to sto sam dobio i uplatnicu odmah..al nisam nista potpisao...

 

molim pomoc...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija