Jump to content

Maloljetna prijateljica nezeli vise zivjeti zajedno sa roditeljima


anonimno

Preporučene objave

kao sto i iz samog naziva topica vidite moja prijateljica ima velike probleme sa svojim roditeljima i odlucio sam joj nekako pomoci.

 

pronasao sam ovaj portal te se nadam da sada vi mozete meni nekako pomoci pri davanju savjeta prijateljici.

 

ona je maloljetnica ,.i zanima me koja sve prava ima, gdje ju netko moze primiti rasirenih ruku da tamo zivi na miru, bez ikakve brige hoce li ju ponovo uloviti depresija zbog stanja u kuci.

 

pomozite ljudi,. i recite mi koja bi sve rijesenja bila moguca a da sve bude legalno,propisno,.bez ikakvih problema.

 

hvala unaprijed.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

ako ona ima kakvih problema o kojima bi porazgovarala s nekim, a to se tiče njezinih roditelja i njihova odnosa prema njoj ili međusobnih, neka se obrati razredniku, psihologu/pedagogu u školi, svojoj liječnici, nazove plavi telefon..

tek nakon razgovora s njom se može znati o čemu se tu radi i da li treba i što dalje poduzeti..

mnogi maloljetnici imaju probleme u komunikaciji sa roditeljima, mnogi žive i odrastaju u neprimjerenim uvjetima...mnogi požele otići od kuće, ali to nije baš jednostavno, jer dokle god je osoba maloljetna o njoj su roditelji dužni skrbiti na primjeren način..ukoliko to nije tako, a netko ipak mjerodavan mora o tome donijeti odluku, provodi se određeni postupak maloljetnikova izdvajanja iz obitelji...(što je jedna od zadnjih mjera u rješavanju problema nastalih u obitelji i njihovim odnosima!)

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

će ovi obavijestiti ukoliko bude potrebe..

oni i jesu ti koji će provoditi postupak provjere stanja u obitelji, nadzora itd. i u konačnici donijeti odluku..

 

namjerno nisam odmah uputila na njih, jer ne znamo uopće o kakvom problemu se radi, zašto je djevojčica u depresiji i zašto ne želi više živjeti sa roditeljima...

i mislim da bi joj puno lakše razgovarati sa nekim koga poznaje, koji joj je blizak, ima u njega povjerenje, a ne da ode u CZSS gdje na hodniku neće znati niti na koja vrata da pokuca...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Posjetitelj
This topic is now closed to further replies.


×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija