Jump to content

odvjetnik mi nanio novcanui stetu...


anonimno

Preporučene objave

Zanima me da li mogu tuzit svog odvjetnika zbog nanesene novcane stete koja iznosi 60000 kn.Naime nakon vodenja spora koji je trajo 7 godina moj odvjetnik je tuzio 4 osobe zbog meni nanesene stete oko stana, a sutkinja je donijela presudu da mi je prema clanku zakona stetu duzna platiti samo jedna osoba jel ove ostale nisu krive za nastalu stetu.I presudila da moram platit po 20000 kn svakoj od ove 3 ostale osobe zbog tog sto one nisu krive a tuzili smo ih,smatram da je moj odvjetnik morao znati da one ne mogu bit krive kad je sutkinja prerma clanku zakona tak presudila pa me zanima da li mogu tuziti svog odvjetnika za nastalu novcanu stetu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim das nisam ni trebao postavit pitanje,ja sam mislio da je ovo pravni portal u svrhu pomaganja.ja nisam pravnik al po logici ak je sutkinja donijela presudu prema clanku zakona i odvjetnik da je cito zakon vidio bi da nije u pravu kad je iso sve 4 osobe tuzit.sutkinja je lijepo presudu obrazlozila i vidljivo je da je odvjetnik pogrijesio.A navedena steta meni nije mali iznos s obzirom da je bilo 6 rasprava koje su trajale od 15 minuta do najvise sat vremena.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

vidim das nisam ni trebao postavit pitanje

 

zasto? troje misli kako ti se ne isplati tuziti odvjetnika, sacekaj jos malo, mozda se javi netko sa drugacijim misljenjem ili jos bolje iskustvom...

 

ja ti ne znam pomoci, no bas me zanima kako ovdje stvari stoje. neki dan smo ustvrdili kako suci ne odgovaraju za svoje propuste, nije valjda da i odvjetnici uzivaju istu privilegiju? pa jel moze itko u tom nesretnom pravosudju odgovarati zbog svoje nestrucnosti i nesposobnosti?!

 

nego, ako nije tajna... koliko vidim, "pravno misljenje" tvog odvjetnika te je kostalo 60.000 kuna, a koji novci su bili u pitanju, koliko ti je dosudjeno presudom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravno je to moguće, ali je dosta komplicirano. Svi odvjetnici su naravno osigurani od odgovornosti, tako da bi trebalo tužiti osiguratelja. To je sve skupa dosta neugodna parnica, jer se mora dokazivati zapravo odvjetnička nestručnost. Za to treba uzeti drugog odvjetnika, koji mora ići protiv kolege. Ne znam tko bi uopće preuzeo takvo zastupanje. Osim toga, pitanje je radi li se uopće o odvjetničkoj greški ili ne. Okolnosti slučaja mogu biti vrlo različite, i možda odvjetnik nije pogriješio. Mislim da se s obzriom na sve bolje toga ostaviti. No, ako ste baš sigurni u njegovu nestručnost i nemar, i ako vam je to nanijelo štetu, možete pokušati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Možeš ga prijaviti Hrvatskoj odvjetničkoj komori, Kotruraška 53 koja će utvrditi njegovu odgovornost.

Inače odvjetnici uplaćuju osiguranje upravo za slučaj da stranci nanesu štetu pa se iz toga eventualno možeš naplatiti.

On je možda dobro mislio- obuhvatiti tužbom sve odgovorne osobe pa koja prođe - prođe. Problem je što se postupak otegao pa su narasli troškovi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U pitanju je bilo vrijednost stana u ono vrijeme prije 7 godina je iznosila 300000 kn.Presudom je dosuden taj iznos plus kamate.troskovi mog odvjetnika za 6 rasprava su iznosili 20000 kn plus za tuzbe zalbe itd. sto me je ukupno kostalo preko 30000 kn.Ovih 60000 kn sto navodim je trosak za 3 odvjetnika koji su zastupali 3 tuzene osobe protiv kojih je moj odvjetnik podnio tuzbu nepotrebno jel prema clanku zakona prema kojem je sutkinja dosudila presudu samo je jedna osoba kriva a ove ostale 3 su nepotrebno tuzene jel one ne snose nikakvu odgovornost kako i pise u tom clanku.Znaci iz clanka zakona je vidljivo tko snosi odgovornost za meni nastalu stetu i prema tom smatram da moj odvjetnik da je cito zakone R.H. da nebi tuzio ove ostale 3 osobe jel lijepo pise ko u slucaju kakav je moj snosi odgovornost.Prema tom smatram da mi je odvjetnik nanio nepotrebnu stetu od 60000 kn.Uzeo sam odvjetnika jel sam mislio da je tak bolje a ispada da mi je bolje bilo da nisam jel nebi imo nastalu stetu.Bolje bi mi bilo da sam otiso sam kod nekog odvjetnika i platio 500-1000 kn kolko traze da ti kazu obavijesno sta se treba napravit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne moze se ovako bez uvida u predmet i presudu tumaciti odgovornost odvjetnika.

Prvo je pitanje da li je uopce ta presuda postala pravomocna. Da li je mozda vas odvjetnik ulozio zalbu obzirom na 3 osobe u odnosu na koje je odbijen vas tuzbeni zahtjev ("kriva")? Ne zelim prejudicirati, ali postoji mogucnost da je i prvostupanjski sud donio pogresnu odluku. Stoga, bez uvida u cinjenice i stvarno stanje nema jednoznacnog odgovora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

One nisu krive nitu su mogle bit krive za meni nastalu stetu.Moj odvjetnik je vjerovatno zato sto nije dobro cito zakon tuzio i njih.Presuda je pravomocna vec dva mjeseca,moj odvjetnik je podnio zalbu u vezi ove 3 tuzene osobe ali je zalba odbijena s obrazlozenjem da one nisu krive prema clanku zakona prema kojem je i presuda donesena i da im moram u roku od 15 dana platit troskove koji iznose ukupno 60000 kn.Moj slucaj je bio i na prvostupanjskom i drugostupanjskom po par puta i svi su ustvrdili da navedene tri osobe nisu krive.A i danas sam bio kod drugog odvjetnika i on mi je reko u vezi tog da je moj odvjetnik jos u pocetku kad je vidio da oni izjavljuju da prema clanku zakona ne mogu bit krive trebao vidit da je to tako i povuc protiv njih tuzbu i onda ja nebi imo ovakav veliki iznos za platit.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija