Jump to content

Hrvatski sudovi postali su ažurni!!


KronicnaStranka

Preporučene objave

Gotovo je s neažurnošću sudova, povredama razumnog roka, čekanjem na odluku...

 

Vrhovni sud rješava zahtjeve za zaštitu prava u razumnom roku od dva (2) dana!

 

Ne vjerujte napisima u medijima da im samo za otpremu odluke trebaju mjeseci. Čudim se da mediji nisu uočili ovu odluku koja već mjesecima stoji objavljena u sudskoj praksi VS-a.

 

Iz odluke Uzp 27/10-2 Vrhovnog suda objavljene na njihovim stranicama:

 

 

U stvari predlagatelja G. D. iz S., (kod G. R.) protiv protustranke Republike Hrvatske, koju zastupa Državno odvjetništvo Republike Hrvatske, Građansko-upravni odjel, radi zaštite prava na suđenje u razumnom roku, rješavajući o zahtjevu predlagatelja od 8. veljače 2010. ,dana 10. veljače 2010. ,

r i j e š i o j e:

....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 4 tjedna kasnije...

Poštovana Kronična stranka !

 

To je zaista ohrabrujući podatak ,ali se odnosi na VS.

U malim sredinama ima slučajeva da stranka traži vještačenje uplati određeni iznos ,a od vještaka ni traga ni glasa niti nakon tri godine od uplate potrebnog iznosa za vještaka.U našem sudstvu trebati će razmotriti i ispitati početke suđenja , pogreške u postupcima i to bodovati,jer tu su počeci neefikasnog sudovanja .

 

 

Pozdrav !

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani Ude,

 

To nažalost nije nimalo ohrabrujući podatak, jer VS i dalje o takvim zahtjevima odlučuje godinu dana i više, a dvije odluke na koje sam naišao u sudskoj praksi da su riješene za 2 dana su iznimke. Zašto su napravljene te iznimke, možemo samo pretpostavljati.

 

Dakle, moj post je bio ironičan - nažalost.

 

(Situacija sa vještacima mi je isto tako poznata iz osobnog iskustva.

 

Sa vještakom sam u Zagrebu imao slučaj da je suočen s vrlo neugodnim pitanjima zbog krajnje nemarnog nalaza odbio odgovarati te je zatražio pitanja pismeno, a nakon toga je odgovorio pismeno nakon 3 godine, a osobno se nije pojavio niti nakon 3-4 poziva (s formalnim, prozirnim isprikama), i na kraju je postupak okončan i bez toga.

 

Sutkinja mi je rekla, doslovce, da ga one "ne može prisiliti da dođe", što je potpuna bedastoće za svakoga tko imalo poznaje Zakon o parničnom postupku i ovlaštenja koja on daje sucima.

 

Štoviše, niti tadašnja predsjednica Županijskog suda kao nadležna za pritužbu o takvom ponašanju vještaka nije poduzela ništa, nego se priklonila mišljenu sutkinje Općinskog suda.)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija