Jump to content

pristran policajac ekipe za očevide - savjet molim


iva_voh

Preporučene objave

Danas (22.09.2010.) u 15,00 sati imao sam prometnu nezgodu u Zvonimirovoj ulici, vozio sam lijevim kolničkim trakom u pravcu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, kako sam vozio ljevim kolničkim trakom, trebao sam se prebaciti u desni kolnički trak jer sam ugledao slobodno parking mjesto, prikočio sam i u tom trenutku me je udariloo drugo vozilo renault twingo, znači nisam nigdje skrenuo, već sam samo prikočio kad sam ugledao parkirno mjesto, vozačica je razgovarala na mobitel a kada sam izašao van iz auta, "rekao sam joj super samo ti mobiteliraj" ona je reagirala tako što je počela vikati da sam joj namjerno stisnuo kočnicu te da sam namjerno izazvao prometnu nezgodu, čak je na tramvajskoj stanici pokupila jednog svjedoka koji je iskazao policiji da sam naglo zakočio, ja jesam instiktivno stisnuo kočnicu ugledavši parking ali mi se nije činilo da sam tako naglo zakočio vozio sam škodu octaviu nema abs nego obične kočnice, nemam traga kočenja, dok je njezin trag kočenja iznosio oko 4 metara. Ona je mobitelirala i dalje pozvala je policiju, i još je nekoga zvala jer je nakon 15 minuta došao jedan auto i neki motorista slikalii su privatnim fotoaparatom. SADA DOLAZI ZAPLET svega, dolazi policijski službenik ekipe za očevide ona mu iznosi svoje, nakon čega prema meni se počne ponašati arogantno i bezobrazno, uz prijetnje da će me zbog ovog uputiti na ponovni liječnički pregled a također da ćepodnjeti protiv mene kaznenu prijavu, ja njega pitam jesi ti normalan čovjek zbog čega, sada GLAVNI zaplet ženska osoba koja se je zabila u mene je izjavila da sam se ja u ŠENOINOJ ulici ubacio ispred nje i oduzeo joj prednost, te da sam joj kad sam stao na semaforu ubacio u rikverc i udario u prednji njen dio vozila, nakon toga ja sam nastavio vožnju a ona je nastavila također dalje jer kao nije bilo nešto što bi moglo izazvati oštečenje na vozilu, te da sam joj ja u Zvonimirovo namjerno stisnuo kočnicu kako bi se ona zabila u mene. Da skaratim kroz vođenje cijelog očevida policajac je bio pristran i svu vjeru je poklonio njoj iznosio svoje zaključke o mojoj krivnji, meni to sve smrdi na veliko jer mi se čini da je to bilo pozivanja preko mobitela i davanja instrukcija što da istom policaju kaže,ili je bilo prijateljskog pozivanja telefonom istog policijskog djelatnika i instrukcija kako zakomplicirati ovaj događaja. LJUDI MOJI pomozite što mi je uraditi ne jedem i ne pijem sav sam u šoku imam 42 god takva sranja nikad nisam doživio, da napomenem još je žena bila samnom u autu. HVALA VAM UNAPRIJED

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prvo što je ovdje istina i tko je koga i kako ne bih ulazio...ali nešto što trebaš napraviti je uzeti odvjetnika kada stvar dođe na sud.Što se tiče policijskog službenika, nije njegovo da sudi o krivnji, prijeti i zloupotrebljava svoj položaj, za takvo nešto postoji ured za unutarnju kontrolu u Mup-u gdje se takve stvari prijave i zatraži po tom pitanju zaštita od neprofesionalnog ponašanja policijskog službenika.Ponavljam ne ulazim u to tko je kriv u ovoj situaciji,iako se vrlo lako može utvrditi tko je koga udario,da li je poštivan razmak između vozila, da li je bila ispravna svjetlosna signalizacija (štop svijetla,žmigavci) da li je brzina bila prilagođena, tako da priče ove i one na sudu brzo padnu, stvar je da se policijski službenici na mjestu događaja moraju ponašati nepristrano i profesionalno, što po prethodno napisanom nije bio slučaj.

Ovo govorim jer sam i sam dugo godina obavljao razne poslove u tom sustavu i znam kako se treba baš skoro u sličnim situacijama ponašati a i inače...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ja ne biježim od ničega kao što ste rekli sve se lako utvrdi na sudu, pravda je spora ali dostižna, ona je mene udarila jer sam ja prikočio to je činjenica, ali mene muče druge stvari zbog kojeg bi razloga policijski službenik bio toliko pristran i na njezinoj strani, suprugu i mene nije ni pitao da li smo povrijeđeni , koja je šteta na autu, a da ne govorim da nije ni izvršio provjeru mojih štop svijetala da li rade što mi je bilo logično i zbog čega se je on otresavao na mene i prijetio mojoj supruzi da bi mogla imati problema ako nam se priče budu razilazile, meni tu nešto smrdi bojim se da dotična dama ima nekoga ili neku vezu na policiji te da ovaj policajac iz neke usluge ne bude nešto izmuljao i nedaj bože nešto napravio što bi moglo biti meni na štetu, bio sam prije 10 godina svjedok kada je službena osoba u civilu,na pješačkom udario biciklistu još mu je i šamar opalio da se makne sa ceste pa nikad nisam pozvan na sud kao svjedok (također je po mojoj procjeni bio pod vidnim utjecajem alkohola),iako sam čovjeku dao svoje podatke, ovaj je bio visoko pozicionirana osoba u MUP-u, saslušali su me iz zakonitosti postupanaja i to je bilo to, nije bilo suda protiv tog djelatnika osim za promet, zato sam se ozbiljno zabrinuo oko svega ovoga.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

evo da ti kažem samo da ne smiješ naglo kočiti ako nije nekakva opasnost na cesti,trebao si normalno stati i dati žmigavac da skrećeš u desno tj.da se namjeravaš prestrojiti,a to što je ona pričala na mobitel to nema nikakve veze sa prom. nezgodom,a ko je kriv ne odlučuje policajac već sudac na osnovu vaših izjava.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zena koja vas je udarila odstraga je 100% kriva bez obzira iz kojeg ste vi razloga i na koji nacin se zaustavili ispred nje.

Iz iskustva znam da nije bitno jesu li vam radila ili nisu radila stop svjetla, a ako nisu radila vama samo ide kazna za to + izvanredni tehnicki pregled, a za sudar je i dalje kriva osoba koja vas je udarila odostraga.

 

Ipak za svaki slucaj pricekajte odgovor petpetice jer je to prema mojem misljenju osoba koja se svakako najbolje razumije u prometno pravo na ovom forumu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj automobil je 100 % ispravan, samo mi je bilo čudno da to vođa ekpe za očevide nije provjerio, mislim trebao je utvrditi dal rade štop svjetla, da se ova kasnije ne bi vadila na još hrpu laži i neistine, također je bila u blizini i nadzorna kamera na što sam mu skrenuo pozornost ali nije htio u vezi toga ništa poduzeti, jer je očigledno da gospodična koja me je udarila ima svjedoka koji potvrđuje da sam joj ja naglo zakočio da nije bilo auta ispred mene te da nikoga nije bilo sa strane drugom kolničkom traku, što nije istina, ja imam na mobitelu snimljeno mjesto događaja i intezitet prometa u tom trenutku, a po njihovoj priči Zvonimirova je bila prazna bez i jednog auta u 15 sati,ja jesam prikočio kako bih smanjio brzinu i da se mogu prebaciti na desni kolnički trak u biti srednji, nisam mjenjao smjer kretanja, to mi je bila namjera, ali sam ostao na lijevoj kolničkoj traci znaći prikočio sam i u tom trenutku me ona udarila,ona nije pravovaljano reagirala sa kočenjem i to se je zbog toga i desilo uz to da je visila i na mobitelu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

imao sam neku sličnu situaciju, razlika je što su meni došli doma policajci i uvjeravali me da je moje vozilo skrivilo prometnu nezgodu sa znatnom materijalnom štetom..

 

kako je moje vozilo tvornički netaknuto a oni su bili sve bezobrazniji, uvjeravajući me kako vozilo može izazvati prometnu nezgodu a da ne bude kontakta kao i da osoba moje dobi toga ne mora biti ni svjesna, navodeći da sam nekome izletio pa se ovaj zabio u zid..

 

protiv mene je podnijeta prekršajna prijava i tražilo se svašta od Suda.. prijavio sam sve unutarnjoj kontroli MUP-a..

 

na kraju se sve zataškalo, tobože nije utvrđen vozač koji je upravljao u trenutku nezgode..

 

a ispada da se sve dogodilo parkiralištu gdje je oštećeni ostavio auto pa mu ga je moje vozilo polupalo a o svemu mu je neki čovjek ostavio obavijest pod brisačima.. a onda na Sudu nije se to dogodilo njemu nego njegovoj kćeri to dan ranije..

 

nikada se nitko nije zapitao kako je moguće da automobil udari u parkirani automobil i napravi znatnu materijalnu štetu a prođe bez ijedne ogrebotine, nikada nitko nije sankcionirao policajce koji su napravili "uviđaj"

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

priča vam je puna rupa i nakon čitanja posta od gospođe što vas je udarila, očito je da ste namjerno zakočili ne bi li nju cimali. ne znam jel istina da ste na raskrižju prije ubacili u rikverc i zabili se u nju, ali nadam se da će vas isključiti iz prometa na određeno vrijeme jer vama nije mjesto na cesti....

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

kojih rupa, vozio sam po svom kolničkom traku, koja je to trebala brzina biti da sam ja naglo zakočio a da dotična nije uspjela stati (pa nismo na autoputu), koji je to trebao biti razmak između vozila a da dotična nije zaustavila svoje vozilo na vrijeme, pa valljda mora postojati neki razmak između vozila, ajmo sada sa vaše strane gledanja da sam naglo zakočio uz škripu guma kolika bi to morala biti brzina da se vozilo ispred mene ne zaustavi vec izazove prometnu, Zvonimirova u 15 sati ?? znači netko te opali izmisli ili promjeni dinamiku prometa i to je ok, vožnja od 30 - 40 km na sat oprosti ako si nesposoban zaustaviti svoje vozilo kod takve brzine, kome nije onda mjesto u prometu ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Žena je 100% kriva tu nema rasprave. Nije držala potreban razmak (ZSPC 109.). "Svjedokinja" sa tramvajske stanice nije kompetentna da odredi da li ste vi i koliko brzo vozili i koliko ste brzo i zbog čega kočili. Oko te svjedokinje se ne brinite.

Drugih dokaza nema, niti koji bi teretili vas (prestrojavanje, kretanje u rikverc) niti koji bi teretili nju (mobitel).

Policijskog službenika prijavite zbog njegovog ponašanja, on je tu da utvrdi činjenice, a ne da iznosi presudu (tko je kriv i sl.). Dosta je bilo bahatosti policijskih djelatnika.

 

Toliko :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

horheo je napisao:

ma daj stari, kog ti farbaš, vozio si se po lijevoj traci i tražio parking s desne strane.... koliko misliš da su ljudi ovdje maloumni i naivni? misliš da će i sudac popušiti to?

 

Ja sam imao prije 4 godine prometnu na sličan način, pa ove objede o "farbanju" i slične ostavite za kafić.

Vozač ispred mene je vozio desnom trakom pa se naglo odlučio (kad sam ga pretjecao) skrenuti na lijevi parking (umjesto desnog, jer mu je lijevi bio bliže kafiću).

 

Inače policajačevi komentari su nebitni.

 

Skica prometne nezgode je ono na temelju čega će se sve daljnje radnje raditi i u eventualnom prekršajnom postupku i u postupku pred osiguranjem.

 

Ako se protiv vozača koji je udaren odozada i podnese prekršajna prijava ( u što iskreno sumnjam), osobno mislim da ne bi prošla na sudu i da bi bili oslobođeni.

 

Još u praksi nisam vidio da je netko udaren u stražnji dio vozila kad su oba vozila vozila u istom smjeru, pa da je kažnjen.

Vozač koji vozi iza mora UVIJEK voziti na sigurnoj daljini da se na vrijeme zaustavi u slučaju kočenja vozila ispred sebe.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Utjerivaczakona kaže..."Vozač ispred mene je vozio desnom trakom pa se naglo odlučio (kad sam ga pretjecao) skrenuti na lijevi parking (umjesto desnog, jer mu je lijevi bio bliže kafiću)".

 

 

 

Mnogi vozači neznaju da nesmiju skretati ulijevo kad ih drugo vozilo pretjeće,već misle da je dovoljno dati lijevi žmigavac.Kad to nauče,uglavnom je prekasno :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

blekso je napisao:

nikada nitko nije sankcionirao policajce koji su napravili "uviđaj"

 

Netočno.

 

Puni su ih službenički sudovi.

 

Policajci upravo zbog toga sve češće okrivljuju oba sudionika da se zaštite od disciplinskog progona koji slijedi ako sud (obično iz vrlo čudnovatih razloga) donese presudu dijamentralno suprotnu od optužnog prijedloga (ili prekršajnog naloga), a kojeg taj policajac uopće niti ne potpisuje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozdrav horheo,

 

od nekoliko moderatora primio sam primjedbe na tvoj stil obraćanja drugim sudionicima foruma, a onda sam i sam pregledao nekolicinu tvojih objava i ustanovio da su primjedbe na mjestu, i da te objave iskaču iz konteksta pristojne komunikacije koju gajimo na ovom forumu.

 

Stoga, molio bi te da kod daljnjeg sudjelovanja na Legalisu pripaziš na način na koji komuniciraš s drugima, i da paziš da to bude na pristojan način, poštujući druge i njihovo mišljenje (mada se možda razlikuje od tvog). Ako to ne promijeniš, nećemo imati drugog izbora no ukinuti ti korisnički račun zbog nepoštivanja drugih i kršenje pravila forma. Zaista ne volimo takve mjere, pa te molimo da svima olakšaš na način da ovo upozorenje ozbiljno shvatiš i nastaviš se družiti s nama na primjeren način.

 

Primi pozdrave...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zex je napisao:

Pozdrav horheo,

 

od nekoliko moderatora primio sam primjedbe na tvoj stil obraćanja drugim sudionicima foruma, a onda sam i sam pregledao nekolicinu tvojih objava i ustanovio da su primjedbe na mjestu, i da te objave iskaču iz konteksta pristojne komunikacije koju gajimo na ovom forumu.

 

Stoga, molio bi te da kod daljnjeg sudjelovanja na Legalisu pripaziš na način na koji komuniciraš s drugima, i da paziš da to bude na pristojan način, poštujući druge i njihovo mišljenje (mada se možda razlikuje od tvog). Ako to ne promijeniš, nećemo imati drugog izbora no ukinuti ti korisnički račun zbog nepoštivanja drugih i kršenje pravila forma. Zaista ne volimo takve mjere, pa te molimo da svima olakšaš na način da ovo upozorenje ozbiljno shvatiš i nastaviš se družiti s nama na primjeren način.

 

Primi pozdrave...

 

priznajem da je zadnjih nekoliko postova bilo krajnje nekulturno od mene,ali nisam ja nekulturan dok me drugi ne isprovociraju (tipa lažovi kao potpetica i slični)!

odakle njima pravo da me nazivaju pogrdnim imenima i vrijeđaju? TO NISI VIDIO?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne bi se raspravljao. Upozorenje je išlo prema tebi, a za druge ne brini. To što te netko isprovocira ni na koji način ne daje za pravo, niti te ispričava, za to da budeš nekulturan, prema bilo kome. Napisati za drugog korisnika da je lažov spada u direktno vrijeđanje drugog, i samo je još jedan primjer kršenja pravila foruma. U privatnom životu se ponašaj kako god poželiš, i u mjeri u kojoj te okolina tolerira, no još jednom te molimo da dok sudjeluješ na ovom forumu se obraćaš drugim sudionicima pristojno i s uvažavanjem.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija