Jump to content
stiven

v.stupanj u sss

Preporučene objave

Poštovani,znade li netko na temelju čega poslodavac može umanjiti osobnu školsku kvalifikaciju? Naime posjedujem zvanje v.stupanj stručnosti(vkv) a poslodavac je to umanjio u sss.Nije pitanje radnog mjesta,već moje kvalifikacije.(škole)

Navodno prema nekom zakonu? Gdje bih to mogao naći. hvala

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poslodavac ne može umanjiti stupanj Vaše školske spreme tj. Vašeg obrazovanja.Ono je upisano u radnu knjižicu temeljem pravovaljanog dokumenta. To ne znači da Vas poslodavac prilikom zapošljavanja mora prijaviti na tu stručnu spremu. Pretpostavljam da se moglo desiti da je Vaš poslodavac prilikom ispunjavanja tiskanica za ZO i MO napisao umijesto VKV SSS. Možda se gospodin samo zabunio zato što je V stupanj stručnosti prilično rijedak slučaj (barem meni) pa poslodavac nije znao što treba upisati. Lijepo ga pitajte. Možda se čovijek samo zabunio.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Prema staroj nomenklaturi odn. točnije Šifrantu zanimanja Hrvatskog zavoda za zapošljavanje III., IV. i V. stupanj stručne spreme se smatraju SSS.

III. stupanj je 3-godišnja srednja škola, odn. KV, IV. je 4-godišnja srednja, a V. st. srednja+dodatno stručno usavrš. Želim reči, ako Vam nije neko pravo ukinuto, već samo u nekakvoj statistici/evidenciji se navodi pojam SSS, to bi bilo u globalu točno.

Lijep pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala na uputama,ali proučio sam šifrarnik i tablica dalje govori da postoji V stupanj ili vkv zanimanje.V stupanj znači 5.godina školovanja a ne dodatno stručno školovanje.To je školovanje,a kad sam se zaposlio onda sam išao na dodatna stručna školovanja i polaganja ispita na ministarstvu.Svejedno hvala,jer si mi ukazao na knjige!

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×