Jump to content

(Djelomično) lažno predstavljanje


bilirim

Preporučene objave

Jedna osoba nazvala je u više navrata firmu s kojom honorarno surađujem i pokušavala dobiti moj broj telefona, koji inače nije javno dostupan. Kažu da je bila dosta agresivna i uporna. Zvala je sa fiksnog broja tako da znamo identitet (ili bar stanodavca). No predstavila se kao zaposlenica jednog poznatog izdavača (ja radim s knjigama) koji me navodno traži jer mi hoće ponuditi posao. Iz te druge firme su mi potvrdili da nikakva takva osoba ne radi kod njih niti me itko tražio. Dakle, radilo se o nekom obliku lažnog predstavljanja da se dođe do mog broja.

 

Moji suradnici joj nisu htjeli dati moj broj, nego samo mail (jer to dopuštam). Inače, kod inzistiranja da dobije moj broj tvrdila je da je stvar jako hitna i počela se svađati kad je shvatila da ga neće dobiti. Na mail mi se nikada nije javila, dakle cilj joj je bio samo da dozna moj broj.

 

Zanima me je li ta osoba prekršila neki zakon tim svojim (djelomično) lažnim predstavljanjem tj. ima li smisla to prijavljivati i kome. Nemam pojma o kakvim se motivima radi ni što ta osoba hoće od mene. Unaprijed hvala na savjetu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po mom mišljenju, tu nema elemenata ni kaznenog djela ni prekršaja.

 

Kazneno djelo jest ako se netko predstavlja kao "službena osoba".

 

Prekršaj po javnom redu i miru je ako se netko bilo kako lažno predstavlja i uspije u svojoj namjeri, a kako ste vi takvu osobu prozreli, nama tu u biti ništa.

 

Pišete knjige, imate bujnu maštu, imate i prednost da znate da osoba nije ta za koju se predstavlja, pristanite na telefonski kontakt i nešto je dobro slažite, okruglo da se kotrlja, da povjeruje u tu laž, da napravi grešku i ispadne budala.

 

Ja bi tako uradio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija