Jump to content

Godišnji odmor kod Ugovora na određeno


anonimno

Preporučene objave

Radim 2 godine i 5 mjeseci na određeno neprekidno, sad u 5. mjesecu mi prestaje Ugovor i mislim da ga neće produžiti jer ne želim više raditi prekovremeno za badava -čitaj za zrak , to sam jasno i glasno rekla poslodavcu -velika firma je u pitanju.

Moje pitanje je - Na koliko dana godišnjeg imam pravo za ovu 2006.godinu.

Tko garantira da ću odmah već u 6.mjesecu naći posao i time kod drugog poslodavca ispuniti onih potrebnih min.6 mjeseci za cijeli godišnji.

UNAPRIJED HVALA :-x:-x:-x

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prilikom prekida radnog odnosa poslodavac ti je dužan izdati potvrdu o neiskorištenom godišnjem odmoru za tekuću godinu koju predaš novom poslodavcu te tamo možeš iskoristiti taj dio.

 

U praksi je to malo teže izvodivo jer svi znamo da nije najpametnije prilikom zasnivanja novog radnog odnosa prvo postaviti pitanje godišnjeg odmora.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ovisno o tome na koliko dana g.o. imate pravo temeljem ugovora o radu; dakle, ukoliko imate pravo na 18 dana g.o. (min), onda 18 podijelite sa 12 mjeseci, a zatim taj dobiveni broj pomnožite s brojem mjeseci koje ste radili u tekućoj godini, i dobit ćete razmjerni dio godišnjeg odmora za 2006. g.

Napominjem da, ukoliko Vam poslodavac odobri korištenje tog razmjernog dijela g.o., isti morate iskoristiti do dana do kojeg je sklopljen ugovor o radu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija