Jump to content

Ovrha zbog duga na tekućem računu


Sarieto

Preporučene objave

Zanima me dali postoji zastara za ovrhu radi duga po tekućem računu. Naime, po tekućem računu u banci ostala sam dužna određeni iznos. Dug se vodi još od 1998.god. Ovršno rješenje donijeto je 13.04.2000. Kako se ovrhovoditelj nije mogao naplatiti iz novčanih sredstava, 10.09.2009. Sud donosi rješenje o promjeni predmeta sredstava ovrhe na pokretnim starima ovršenika. U drugom mjesecu ove godine na vrata mi dolazi sudski ovršitelj i popisuje imovinu. Tom prilikom nisam dobila nikakav papir niti potvrdu. Kontaktiram dotičnu banku i nudim nagodbu. Do danas nisam zaprimila nikakvu pisanu obavijest u svezi mog prijedloga. Što mi je činiti?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Vi navodite ovrhu iz 2000.,vjerujem da je potraživanje po istoj palo već u zastaru.Predlažem da iskoristite institut žalbe koja se podnosi izvan roka ,s obzirom da su nastupile okolnosti koje niste mogli isticati unutar zakonom predviđenog roka za žalbu,te u istoj žalbi izvan roka istaknete prigovor zastare potraživanja ovrhovoditelja i zatražite obustavu ovršnog postupka .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Poštovani!

Žalba se podnosi prvostupanjskom sudu.

Odredbama članka 49.Ovršnog zakona propisano je da ovršenik može zbog razloga iz članka 46.stavka1.točke 7 i točke 9-11.tog zakona podnijeti žalbu protiv rješenja o ovrsi i nakon njegove pravomoćnosti ako taj razlog nije iz opravdanih razloga , već u roku za žalbu protiv tog rješenja.Žalba se može podnijeti sve do završetka ovršnog postupka.

Prema odredbi članka 46.stavka 1.točke 10.Ovršnog zakona protiv rješenja o ovrsi ovršenik može izjaviti žalbu ako je ispunjenje tražbine izmijenjeno ili na drugi način onemogućeno zbog činjenice koja je nastala u vrijeme kad ovršenik više nije mogao istaknuti u postupku iz kojeg potječe odluka.

Ovršni zakon dakle, propisuje mogućnost podnošenja žalbe protiv rješenja o ovrsi čak i nakon pravomoćnosti rješenja o ovrsi ,ako razlog koji navodi u žalbi ovršenik nije mogao istaknuti već u roku za žalbu protiv rješenja o ovrsi.

Poštovani,izvanrednu žalbu treba Vam sastaviti pravno educirana osoba .

 

Pozdrav!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Jedna od tih "pravno educiranih osoba" me je uputila na nagodbu s dotičnom bankom jer navodno zastara nastupa u slučaju ako ovrhovoditelj nije u roku od dvije godine pokrenuo ovršni postupak. Toliko o stručnosti pravno educiranih osoba... Zahvaljujem, pozdrav.

 

Mislim da vas je dobro uputio.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija