Jump to content

Koji se zakon o gradnji primjenjuje


recycled

Preporučene objave

Imamo rjesenje o uvjetima gradnje, I krajem godine smo predali zahtjev za izmjene I dopune rjesenja, za to znam da ce biti rjeseno po starom zakonu. A sad, kada zavrsimo gradjenje, da li se za upotrebu trazi potvrda izvjesca nadzornog inzenjera, po starom zakonu (s obzirom da je dozvola po starom zakonu) ili uporabna dozvola po novom zakonu.

 

Hvala unaprijed

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Poštovani

 

Molio bih pomoća ako netko zna.

 

Započeo sam sa gradnjom kuće prema starom Rješenju o uvjetima građenja. Došlo mi je do izmjene radi kosine terena, pa bih dopunio projekt sa ukopanim podrumom ispod predviđenog prizemlja.

Kako sada postupiti prema novom zakonu ili?

Nije valjda da bih trebao ići opet sve iz početkam (a na ovo rješenje sa svim UREDNIM papirima i sve ČISTO mi je trebalo čekanja cca 2 godine)?

 

Unaprijed hvala na svakom odgovoru

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 10 mjeseci kasnije...

Hvala na odgovoru, sad imam jos jedno pitanje.

Buduci da smo u vezi istog objekta prijavljeni inspekciji od strane susjeda, obustavljena je gradnja, u medjuvremenu izdana izmjena I dopuna dozvole, susjed se zalio I zalba je odbijena, ali je pokrenuo upravnu tuzbu I dozvola nije pravomocna. No, na moj zahtjev na inspekciji da mi se izda rjesenje o obustavi postupka, inspektorica odgovarada se nastaviti graditi moze po pravomocnoj dozvoli a ne izvrsnoj, po njoj ja bi morala cekati koju godinu dok se ne rijesi upravni spor? Cemu onda stavak zakona o gradnji da se moze graditi po izvrsnoj dozvoli?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija