Jump to content

suglasnost o zapljeni plaće


lola86

Preporučene objave

Pozz,

 

suglasnost o zapljeni plaće te dr.novčanih primanja do 1/3 potpisana je i ovjerena uz ug.o kreditu kao jamac 1998.g..prijedlog za ovrhu pokrenut je 2003.g. obzirom da je takva suglasnost tada imala ucinak rjesenja o ovrsi, ali ne i pravomocnog rjesenja o ovrsi( svojstvo stekla tek izmjenama Ovrsnog zakona 2005.), tada ovrha ne moze biti usmjerena na pokretnine buduci je suglasnost iz 1998, a postupak pokrenut 2003.??postupak jos traje

 

hvala na odg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zašo je ovrhovoditelj uopće pokrenuo prijedlog ukoliko se od Vas kao jamca naplaćivao na temelju suglasnosti zapljene plaće iz 1/3 novčanih sredstava ili ipak nije?

Kažete da je prijedlog za ovrhu pokrenut još 2003. godine. Tada je to bila još sudska ovrha. Pretpostavljam da ste uložili prigovor na ovrhu te je stvar završila na sudu. Ukoliko ovrhovoditelj dobije pravomoćnu presudu može preko FINE tražiti izravnu naplatu iz Vaših novčanih primanja te ukoliko se ne bi uspio naplaćivati iz novčanih sredstav može promjeniti sredstvo ovrha na pokretnine i kasnije na nekretnine ukoliko ih posjedujete.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Suprugu mi je dugovao 3 rate kredita kod HPB-a i jučer su mu putem odvjetničkog ureda uzeli cijelu plaću. Ja sam nezaposlena i zanima me kako možemo vratiti jedan dio plaće jer nam je ugrožena egzistencija. Kome da se obratimo ?

 

otvorite zaštićeni račun

 

Ažurirano

 

nije se naplaćivao temeljem te suglasnosti tako da je 2003 isao pr.za ovrhu na pokretn..a sto nije moguce buduci je temeljem suglasnosti iz 1998. ista moguća samo na novc.sredstvima jel tako? prema tadasnjem Ovrs.zakonu takva suglasnost ima ucinak rjesenja o ovrsi ali ne i pravomocnog,..ucinak pravomocnog ima tek od izmjena Ovrs.zakona iz 2005, ali se to ne moze primijeniti na ovaj postupak ili se varam?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 godina kasnije...

Smije li i u kojem slučaju poslodavac uplatiti nezaštićeni dio plaće izravno na račun onome tko ga je na to pozvao dostavom Suglasnosti o zapljeni plaće za ovršenika?

Naime, poslodavac već uskraćuje dio plaće svojem zaposleniku putem blokiranog računa i sad dolazi i nova Suglasnost o zapljeni drugog ovrhovoditelja. Sukladno zakonu, novi ovrhovoditelj mora čekati svoj prvenstveni red. Kako će Fina i poslodavac znati koji je taj novi ovrhovoditelj u prvenstvenom redu ako je poslao samo Suglasnost o zapljeni poslodavcu? 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija