Jump to content

Administrativna zabrana


dora

Preporučene objave

Moj bivši je pristao da plaća alimentaciju administrativnom zabranom, tj. da mu novce direktno skudaju s plaće. Zanima me što se dešava ako on otvori svoju firmu i prijavi se na minimalac? Da li je alimentacija vezana uz postotak ili uz iznos?

Sada on ima dosta visoku plaću i alimentacija iznosi 12% njegove plaće. Čula sam da namjerava otvoriti svoju firmu i u tom će slučaju biti prijavljen na puno manji iznos, tako da ako se gleda postotak, alimentacija bi iznosila svega par sto kuna :-? .

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

To je bilo i moje pitanje u prethodnim topicima. Postotak je glupost ! Čak i oni okvirni iznosi koje je ministrica odredila su bolji (ako su pametno izrađeni i izračunati) nego postoci. Jer sada su svi "pametni" pa se mogu prijaviti na burzu, ili na minimalac, i kaj onda ? forma zadovoljena, a učinak minimalan.

 

do promjene rješenja, on će plaćati 12% od svoje plaće, na koju se bu on naranvo prijavio ! vi tada možete od suda zatražiti promjenu iznosa, no .. on ima "prijaveljenu plaću" od samo xy.. kn i to je to .. drugih prihoda nema, imovina na mamu i tatu, auto od firme.. bla bla...

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Moj bivši ima plaću 5.500,00 a ja 4.600,00; alimentacija za dvoje djece školske dobi ukupno iznosi 2.200,00 kn, dakle, 40% njegove neto plaće. Sud je tražio podatke o prosječnoj neto plaći od nas oboje, podatke o mjesečnim troškovima za djecu od mene (hrana, higijenske potrepštine, lijekovi, odjeća, obuća, knjige, vanškolske aktivnosti, naravno za sve trebaš priložiti račune) i troškove mojih i njegovih mjesečnih režija. Pa nakon uvida u te papire odredio je novčani iznos i na raspravi je pridodao da je to 40%, tj. maksimum koji mu se može uzeti na ime alimentacije.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Lea, nešto si pobrkala ili nisi pažljivo čitala. Ja sam navela da je bivšem određen novčani iznos alimentacije a kad se to pretvori u postotak iznosi točno 40% od neto plaće. To je i sam sudac na raspravi rekao da se na ime alimentacije ne može odrediti iznos koji prelazi 40% plaće. Znači, može se odrediti 40% na ime alimentacije i alimentacija se može isplaćivati putem administrativne zabrane.

No, kako je zbog neplaćanja nastao dug, tada se za naplatu duga može od plaće na ime uzdržavanja oduzimati 50% neto plaće.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

moj sudac mi je rekao da se alimentacija može odrediti i 70% od plaće, a drugi par rukava je što ovršni zakon ne dopušta -kad imaš takvu presudu gdje alimentacija iznosi 70%- da ovršiš u punom iznosu već do 50% od primanja.

evo baš sam pisala presudu frajer slobodni umjetnik, prije razvoda pred css izjavio zarađujem 5-10 tisuća kn mjesečno, na zadnje ročište donio potvrdu o imovnom stanju gdje su primanja za prošlu god tisuću kn i kusur, a presudom koja je danas napisana određeno mu je uzdržavanje u iznosu od 1300kn- pa kolki je to postotak od prikazanih primanja potvrdom?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje za Leu !

 

ti si sudac, ili zapisničar (kažeš da pišeš presudu pa pitam) ? Znači čovjek donio potrvdu da je prošlu godinu imao prihod od 1000 kn (da li je to prosječni mjesečni ili ukupni godišnji), no pretpostavimo da je to prosjećni mjesećni.

 

I ti si sada napisala presudu da on mora plaćati 1300 kn mjesećno za uzdržavanje djeteta. Zar se kod donošenja takove presude ne uzimaju u obzir mogućnosti roditelja, i da nakon što plati uzdržavanje ostane i njemu za normalan život. Jer ako ima 1000 mjesećno, a mora platiti 1300 znači da je 300 kn u minusu, tj. od plaće mu ne ostaje ništa nego mora "posuditi" još 300 da podmiri dug i još xy kn mora "posuditi" da ima i za sebe ?

 

Ne kužim kak si obrazložila tu presudu, tj. taj iznos, a na temelju njegovih primanja ??

 

Malo je nelogično !

 

FF

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

on je sam priznao u 2 navrata da mjesečno zaradi 5-10 tisućica-na zapisnik centru za soc skrb, što je i priloženo u spis i tretira se kao dokaz, a to što on vara državu i ne prijavljuje prihode i ne plaća porez,to je irelevantno u konkretnom slučaju. jedino što meni ide na živce je da ćemo svi mi koji plaćamo ovoj državi porez morati odvajati jednog dana za socijalnu pomoć takvima, a neki novi bandić će tim sirotanovićima djeliti mjesečno 200 ili 100kn, a oni sada sasvim pristojno žive

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija