Jump to content

Što mogu očekivati?


kova257

Preporučene objave

Imao sam udes pod utjecajem alkohola. Točnije 1,22. Oba automobila su totalno uništena. Druga osoba je imala lakše tjelesne ozljede (natučena konkretno) Pomogao sam, sam pozvao policiju i hitnu, ozlijeđenu posjetio sljedeći dan u bolnici, taman su je otpuštali s opservacije kući. Imao sam neke prekršaje i prije, od posljednjeg je prošlo 8 godina. Što i kakvu kaznu mogu očekivati? Također koliko bi me moglo teretiti osiguranje, auto oštećene 20 godina stara mazda. Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ti si kriv za nesreću ili samo za alkohol?

 

Ako je i jedno i drugo, alkohol je 3000,00 kuna, izazivanje prometne nesreće još 2000,00 kuna, zabrana upravljanja u nekom trajanju (ovisno o prethodnim prekršajima), nešto bodova. Ako je počinjen još koji prekršaj, samo vidiš kaznu i zbrojiš na ovo.

 

 

ja sam kriv, zanjelo me u zavoju i uletio sam u njenu traku. Međutim i ona je imala neprilagođenu brzinu, vrlo dugačak trag kočenja je imala. Mislim ja na sudu ionako mislim reći da sam kriv jer i jesam.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je utvrđena nedozvoljena količina alkohola, osiguranje će sigurno od vas potraživati svu naknadu štete isplačenu po odštetnom zahtjevu.

Bio sam u osiguranju, i to su mi rekli da će me teretiti za svu štetu i pošto sam dugogodišnji korisnik dogovoriti ćemo neku otplatu u ratama. No nisam pitao cca koliko da očekujem za mazdu staru 20 godina i šancov ovratnik oštećene. lakše ozljede, natučena nema lomova niti bilo kakvih unutarnjih ozljeda jer sam je posjetio i u bolnici pa je sin tako rekao, taman je došao po nju jer su je otpuštali kući. Svjestan sam i znam da sam kriv i moram platiti ali bojim se da bi moglo tu biti svašta natovarenog jer sam se nažalost zabio u vrlo temperamentnu i javnosti poznatu osobu. brijem da ću morati i nekog dobrog odvjetnika uzeti ali opet koliko je i taj dobar kraj cijelog njenog odvjetničkog tima?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa ne mogu vam natovariti štetu za trajnu invalidnost ako toga nema. Na, kraju krajeva i OK imaju svoje vještake. No, to vam svakako spada u ono, "nemati sreće u nesreći".

Tako vas još mogu gnjaviti za štošta privatnom parnicom.

 

Ali razlog više napomenuti još jednom svima "kad piješ ne vozi", pogotovo i u svjetlu događaja na Kvatriću.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 6 mjeseci kasnije...

Da li ću imati kakve olakotne okolnosti na sudu pošto 8 godina nemam nikakav prekršaj. Naravno uz kajanja i ispriku a i zbog činjenice da sam pomogao unesrećenoj te je i posjetio u bolnici. Lakše ozljede su u pitanju, nakon promatranja otpuštena na kućnu njegu. Da li me se tereti kazneno ili prekršajno?zahvaljujem

Onda stoji napisano plus možda još 500,00 kuna za neprilagođenu brzinu, 300,00 kuna ako si prešao preko pune crte ili nešto u tom rangu. Vidjet ćeš kad dobiješ nalog na adresu.

 

Osiguranje će tražiti povrat, ali za to ćeš pričekati nekog drugog, nije baš moje područje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Eto jučer stigla kazna ali ne od suda već od druge postaje Zagreb. dakle 2500 kn za uzrokovanje prometne nesreće s lakšim ozljedama, 3000 kn za voznju u alkoh. stanju 1,21 i tri mjeseca bez vozačke. Iskreno mislim da sam super prošao, vjerojatno jer 10 godina nisam imao nikakav prekršaj. Ova cifra mi je trenutno boli glava pa me zanima bi li mi se isplatilo ne osporavati krivnju ali tražiti manju novčanu kaznu u prigovoru. Mislim se žaliti samo na novčanu kaznu. 3 mjeseca bez vozačke se može.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na ovom linku imaš ukratko o prekršajima, a na ovom primjere prigovora, pa si vidi i iskoristi što ti odgovara.

 

Ukratko, priznanje, kajanje, olakotne okolnosti (nekažnjavanost...) i molba za smanjenjem kazne i ukidanjem mjere. Vjerojatno će ti smanjiti i jedno i drugo (teško da će ukinuti mjeru), a gore ne možeš proći, pa se isplati pokušati.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija