Jump to content

Potvrda o nekaznjavanju


Dina0209

Preporučene objave

Potvrda da se ne vodi kazneni postupak (popularno zvana potvrda o nekažnjavanju) veže se uz kazneni postupak (ne prekršajni), i ona je u ovom trenutku čista (pod uvjetom da se protiv vas doista ne vodi kazneni postupak).

 

Ako pak aludirate na prekršajnu rehabilitaciju, temeljem čl. 77. Prekršajnog zakona, ista nastupa protekom 3 godine računajući od pravomoćnosti presude.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Vi ste sami naveli čl. 25., a što mislite pod tehničkim osobljem i kakva je uopće sistematizacija u dotičnoj obrazovnoj ustanovi - ne znam.

 

Uglavnom, ako oni sami kaži da traže samo potvrdu da se ne vodi kazneni postupak (uvjerenje o nekažnjavanju), isto se odnosi na kazneni postupak. Ali vidite si s njima na što točno misle.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 mjeseci kasnije...

Pozdrav.

Zanima me potvrda o nekažnjavanju. U prvom mjesecu 2014. godine dobila sam presudu o uvjetnoj kazni u trajanju od 6 mj te zabranu prilaska u istom trajanju. Te godine sam navršila 18 god., prekršajni postupak se vodio zbog toga što sam ujni pljunula u lice na što me ona fizički napala i međusobno smo se prijavile policiji. Oni su to stavili pod nasilje u obitelji. Prije toga i nakon toga nemam nikakvih prekršaja niti prijava niti išta. Zanima me da li će se to vidjeti u uvjerenju o nekažnjavanju koju bi podizala radi prijave za posao, te da li mogu radi toga imati ikakvih problema u budućnosti? Isto tako sam ćula da se takvi prekršaji nakon nekog vremena navodno "brišu", pa me zanima da li je to istina te ako je nakon koliko vremena. Unaprijed se zahvaljujem na pomoći :-)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija