Jump to content

Obmana kod kupnje nekretnine


SanFran

Preporučene objave

Dobar dan,Zanima me gdje bih mogla prijaviti obmanu pri kupnji nekretnine. Imam u pisanom obliku tvrdnju agenta za nekretnine kako kupujem nekretninu bez problema s vlagom. Ispostavilo se da su problemi s vlagom ogromni i pokazali su se odmah nakon kupnje i renovacije stana. Izgubila sam sav novac na tu nekretninu i zavrsila s ogromnim kreditom za nesto sto je neupotrebljivo. Htjela bih agenciju i/ili bivse vlasnike prijaviti.

Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobar dan,Zanima me gdje bih mogla prijaviti obmanu pri kupnji nekretnine. Imam u pisanom obliku tvrdnju agenta za nekretnine kako kupujem nekretninu bez problema s vlagom. Ispostavilo se da su problemi s vlagom ogromni i pokazali su se odmah nakon kupnje i renovacije stana.

 

A kakvi su problemi i kada su se pojavili? Tijekom zime?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ljeti, par mjeseci nakon kupuje (moguce i odmah nakon kupuje samo se nije primijetilo zbog gradjevinskih radova koji su ionako vlazni i imaju miris). Mjerim vlaznost od 75% (jednom i do 90!), te mi izbija plijesan na vise mjesta u stanu (dakle nije lokalni problem). Takodjer se pojavljuju mokre mrlje na zidovima. Situacija se rapidno pogorsava iz dana u dan. Jos uvijek postoji mogucnost doduse da je vlaga kondenzacijska (toplo vrijeme i nedovoljna cirkulacija zraka, kondenzacija toplog ljetnog vlaznog zraka na hladnijim zidovima). Stupila sam u kontakt s bivsom vlasnicom koja se ustvari cini vrlo ok, pa se nadam da se uskoro problem biti rijesen (odvlazivacima i klimom). Svejedno, u slucaju da je problem gori (recimo kapilarna vlaga), zanimalo bi me koje su opcije. Lp

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

pa se nadam da se uskoro problem biti rijesen (odvlazivacima i klimom). Svejedno, u slucaju da je problem gori (recimo kapilarna vlaga), zanimalo bi me koje su opcije.

 

Ako je stan adaptiran neposredno prije kupnje velika je vjerojatnost da je vlaga od toga i od ovog izuzetno vlažnog ljeta.

Svakako ugradite klimu, i ganjajte ju što više na hlađenju i odvlaživanju bar mjesec dana.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

u tom slučaju imate niz opcija: tužiti agenciju za naknadu štete, prijaviti ih za nesavjestan rad Hrvatskoj gospodarskoj komori (neka me netko ispravi, mislim da im HGK izdaje licence za rad), možete ih tužiti Sudu časti HGK, možda čak i kazneno prijaviti zbog prijevare, ali to ćete se morati posavjetovati s odvjetnikom kojemu ćete izložiti okolnosti cijelog slučaja.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Treba razlikovati dvije stvari - kaznenopravnu i građanskopravnu odgovornost.

 

Agencija za promet nekretnina ne odgovara za materijalne nedostatke stvari već prodavatelj. Agencija nije ugovorna strana niti je Agencija sagradila građevinu da bi Vam odgovarala za nedostatke stvari. Tako Vam je mogao i poštar ili dimnjačar garantirati da nema vlage u kući. Odgovoran su prodavatelj i izvođač radova (ovaj drugi ako nije prošao rok). To je građanskopravna odgovornost.

 

Agenciju možete kazneno prijaviti radi počinjenja kaznenog djela prijevare iz čl. 236. Kaznenog zakona.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija