Jump to content

Pitanje oko pravomocne presude


Cendrix

Preporučene objave

Imam par pitanja

 

Dosla mi je ponovo presuda sa Zupanijskog suda o 6.mjeseci zatvora zbog KD prijevare.

Prvi put sam se zalio,i sad nakon dva mjeseca dosla mi je odbijenica,a posto se nisam zalio u tri dana,pretpostavljam da je to kraj otezanju izvrsenja kazne.

Medutim,u odbijanju zalbe,ne pise kada se trebam javiti na izvrsenje kazne,a frend kaze da se ne zezam puno jer me moze policija slucajno zaustavit,i lako otpremit u zatvor.

Sad mi nista nije jasno,jer u zalbi ne pise datum nikakav.

 

Drugo,dal cu morat odsluzit svih sest mjeseci ili 'samo' pola,tri mjeseca ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Ovo mi je danas.doslo

 

Zupanijski sud

Centar za izvrsavanja kazne zatvora

 

Predmet: Poziv osudeniku

 

Nakon sto su istekli rokovi za redovne pravne lijekove pozivate se da dana 10.listopada 2016.g.stupite na izdrzavanje kazne.zatvora u Zatvor u Splitu Dracevac 2c,jer ce te u protivnom bit sprovedeni po djelatnicima policije o vlastitom trosku.

U Splitu,26.rujna 2016.

----

 

Dakle odluceno je 26.rujna,u rjesenju vidimo.pise da se trebam javiti,10.10.,a danas mi 11.listopada doslo na adresu?!?!

 

Isto tako,uopce ne pise da se mogu zaliti...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće. Policija postupa samo po tom nalogu i to je to, ništa drugo im nije bitno (jedino da ti imaš rješenje kojim se zatvor ukida, a da ga oni još nisu dobili, ali to je neka druga priča).

 

Teško da će ti doći danas ili sutra ujutro, ali nemoguće je reći točno. Neki sudovi su brži, neki sporiji, tako da ti se ne isplati kalkulirati. Sutra ujutro si odmah to riješi, a zovi Centar za izvršavanja kazne zatvora koji ti je i poslao ovaj poziv.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ali ljudi,ja ih nisam dobio na telefon,i uspio objasnit da je posta kasnila,hoce li sto promijenit ako to uljudno recem policiji kad dodu?
Pošto imaš 3 dana pravo na odgodu (a ne znaju da li ćeš tražit) još malo vremena će te pustit a policiju ne zanimaju razlozi jer moraju ispunit dovedbeni nalog,znači dovest te tamo i predat.
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kako je prenatrpan kad si dobio poziv?A uostalom ti si sada u jednoj drugoj kategoriji koja se zove izbjegavanje kazne zatvora a ne u kategoriji čeka poziv pa imaš prednost ulaska.A to ti piše i u pozivu.Ne piše da će te privest ako bude mjesta.A možda i bude malo drugačijeg ponašanja prema tebi zbog neodazivanja na poziv.kako god okreneš od njih tražiš uvjetni otpust.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

obzirom da imaš kraću kaznu, ne računaj previše na skaraćivanja ili pomilovanja. eventualno od upravitelja zatvora.obzirom da se za tobom sad raspisala potraga računaj da ako te zaustave kod rutinske kontrole prometa, odvode te prvo u pu a onda u zatvor.što se tiče tretmana od strane pravosudne i odjela tretmana njima zapravo nije važno da li si se ti svojevoljno javio ili ne. važno je da surađuješ na svim poljima dok si tamo. ne zaboravi da pravosudna i odjel tretmana tzv.odgajatelj daje preporuku upravitelju zatvora. sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

U bespucima interneta naisao sam na zanimljiv link,da sudac izvrsenja raspisuje dovedbeni nalog tek 21 dan od primitka poste o javljanju na odsluzenje kazne,sto bi znacili da to u mom slucaju nece biti prije 1.studenog

Evo link

 

http://www.google.hr/url?q=http://hrcak.srce.hr/file/132240&sa=U&ved=0ahUKEwjhpaWc5-LPAhWDvBQKHSM-CA8QFggVMAI&usg=AFQjCNE-UbDez5et0UnOhcyRofVQ_iiUsg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

nema ti tu pravila. znam za slučaj koji su priveli nakon 10 mjeseci. nije se čovjek skrival.mimoilazili su se. ovisi koliko ti je ažuran sudac ,koji raspisuje potragu, i koliko je ažurna policija. ako te pokupe u prometu onda imaš problem jer nemaš sa sobom stvari, pa tlačiti nekog da ti donosi, pa dok dođeš uopće na red za telefoniranje...mah...sto čuda.ako voziš auto možeš biti siguran da će te zaustaviti.možda da postupiš kak drot savjetuje.prije odeš , pa rješiš.i lipo se ponašati.....znaš, vikendi i slične spike.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pozz..

Bio sam na sudenju zbog teskih tjelesnih ozljeda kao osteceni i nakon ispitivanja okrivljenika i mene sutkinja je rekla da sam slobodan i da mogu ic..znaci nisam cuo presudu niti sam je dobio na kucnu adresu a proslo je mjesec dana..zanima me dali postoji neki rok u kojem bi trebao dobiti barem neku obavijest o tome.? Nemogu podici tuzbu za odstetu bez pravomocne presude a nitko nista ne salje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po meni greška - jer podnošenjem IP zahtjeva prekidate tijek roka zastare, sve do ishoda kaznenog postupka, pa kako god da on završi. Ovako se može desiti da vam kazneni postupak potraje, niste prekinuli tijek zastarnog roka te zaprimite pravomoćnu presudu kojom se primjerice oslobađa okrivljenika optužbe, a protekao vam je opći zastarni rok iz ZOO-a i vi ste izgubili svaku mogućnost ostvarivanja naknade štete. Kaznena i građanska odgovornost nebo su i zemlja.

 

U svakom slučaju - primjerak pravomoćne presude ćete dobiti na kućnu adresu, a uvijek možete otići do suda i izvršiti uvid u spis, pa vidjeti u kojoj je fazi postupak.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zastarni rok po ZOO-u je 3 godine od saznanja za štetu i štetnika (subjektivan rok), a 5 godina od nastanka štete (objektivan rok).

 

Ako je šteta produkt kaznenog djela, onda vrijede zastarni rokovi propisani za kazneni progon (gdje je najmanji rok 6 godina, a u vašem slučaju najvjerojatnije 15 godina).

 

Ako je sve čisto kako kažete, onda OK, ali da ste stavili prijedlog za ostvarivanje IP zahtjeva, onda bi vam kamate na neimovinsku štetu tekle od dana njegova podnošenja, ovako taj dio gubite odnosno odgađate do trenutka kada ćete podnijeti tužbu. Ako dokazni postupak još nije završen, onda još uvijek stignete podnijeti prijedlog za ostvarivanje IP zahtjeva.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neznam dali je dokazni postupak zavrsen ili jos traje. Znaci ja mogu otici na sud i pitati sta je sa mojim slucajem.? Neznam dali su odmah donijeli pravomocnu presudu ili nisu jos..nista neznam. Nema mi logike uopce da ja kao osteceni i kao izvrsni tuzitelj ne budem prisutan na sudenju do kraja.

Recite mi jos kako ide to s odstetom, ko to isplacuje i na koji nacin.? Znaci ja cu platiti sudsko-medicinskog vjestaka i kada se odredi visina odstete kakav je dalje postupak.?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Znaci ja mogu otici na sud i pitati sta je sa mojim slucajem.?

 

Naravno da imate pravo, jednako kao i biti prisutan na raspravama.

 

Konačno, ukoliko je sud na kojem se vodi postupak u sustavu e-spisa, možete i tim putem provjeriti u kojoj je fazi postupak.

 

Neznam dali su odmah donijeli pravomocnu presudu ili nisu jos..nista neznam. Nema mi logike uopce da ja kao osteceni i kao izvrsni tuzitelj ne budem prisutan na sudenju do kraja.

 

Imate pravo, i na to su vas trebali upozoriti (kao i odvjetnik), pa vi odlučite želite li ili ne biti prisutan tamo.

 

Recite mi jos kako ide to s odstetom, ko to isplacuje i na koji nacin.? Znaci ja cu platiti sudsko-medicinskog vjestaka i kada se odredi visina odstete kakav je dalje postupak.?

 

Ukoliko na kraju ispadne osuđujuća presuda, parnični sud je vezan njome i jedino o čemu će se u parničnom postupku raspravljati jeste visina naknade štete, glede koje će se morati provesti vještačenje po liječniku vještaku i temeljem njegova nalaza i mišljenja, sud donosi odluku o visini naknade štete.

 

Troškove vještačenja ćete vi morati predujmiti (kao tužitelj), ali isti se vraćaju kroz odluku o naknadi troškova postupka.

 

Jedini problem vam može donijeti činjenica da protivna strana nema imovine iz koje bi se mogli naplatiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Koliko sam cuo,policija iz drugog grada te moze srest al ako te ne znaju i ne legitimiraju nikom ništa

 

Mogu te sresti i ovi lokalni, pa ništa ako te ne legitimiraju.

 

 

Frend kaže da ne bi trebali vise dolazit na kucu jer kao samo jednom dodu a onda te skupe kad im naletis vani

To mi nema smisla,onda bi tako svako u kuci docekao zastaru

 

Upravo tako, kao što kaže sivko, mogu doći svakih pola sata ako stignu i ako im se da. Mogu te čekati pred kućom. Mogu svašta.

 

 

A ništa, onda čekaj Božić doma.:-D

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija