Jump to content

Pomoc!


klaic.lucija112

Preporučene objave

Dakle, trebam pomoc jer sam u velikom strahu. Prije kojih 5 mj nasla sam se u krivom drustvu i na krivom mjestu sto mi uopce nije trebalo te sam probala travu (marihuanu) da bi stvar bila gora uhvatila me policija ostali su zbrisali kad su me priveli bila sam uspanicena pa sam ih sve cinkala jer nisam htjela vise problema nakon toga mi se sudilo i dobila sam kaznu kojih 750 kuna. Mislila sam da je sve zavrseno, medutim nedavno sam ponovo dobila sudski poziv ali kao svjedok. Zanima me da li cu ponovo morati placati kaznu ili sudske troskove, da li cu nedaj Boze morati u zatvor (imam 18), sudi se tom decku koji je donio travu. I zanima me da li cu kad cu davati iskaz biti u istoj prostoriji sa ostalim svjedocima i okrivljenikom? Nisam znala da ce zbog obicnog jointa od 0,7 g doci do tolike zbrke al eto sto se tu moze. Molila bih za pomoc jer me jako pere trema i strah.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nećeš imati problema jer se ne sudi tebi, ti si svoje riješila. Pitat će te isto što su te pitali policajci i što su te pitali na tvom sudu, uz dodatak da će im biti bitno tko je donio travu, tko je motao, tko je prvi zapalio, gdje ste bili i sl.

 

Ako hoćeš s nekim popričati o svjedočenju, možeš nazvati br. 116006 i popričati s njima (može i anonimno). To je telefon Udruge za pomoć žrtvama i svjedocima i možeš ih direktno pitati sve što te zanima o svjedočenju.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Da, ja sam vec bila kaznjena i platila svoju kaznu pa se nadam da necu ponovo imati problema i iskreno bojim se njihovih pitanja

 

Vi problema nećete imati, a svjedočenje je obveza i dužna ste iskazivati istinu. Bilo bi malo drugačije da vam se prijeti, ali navodite da nije tako, pa se odazovite, dajte iskaz i to će biti to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Opet ja, sutra imam sudenje kao svjedok, kaznu sam platila identitet osobe koja je travu(0,8g) donijela i njemu se sudi sutra. Jako me strah svega pa me zanima hoce li moje ispitivanje dugo trajati? Kad stignem u sud mogu odmah uci u prostoriju ili moram cekati vani da me oni pozovu? I imam li ja razloga za brigu? Molim pomoc

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nazalost nisam imala prilike nazvati ali nema veza, evo stigla sam kuci sve sam obavila, bila sam unutra kojih 10 minuta sama sa sudkinjom kasnije i zapisnicarkom, rekla sam sve cega se sjecam i kako je bilo medutim kod jednog pitanja na koje sam odgovarala sudkinja mi je rekla kako je drugi svjedok (koji je jako dobar prijatelj okrivljeniku) rekao kako misli da smo ja ili moja prijateljica prve zapalile joint sto nije istina:) pa me sad strah hoce li to utjecati kako na mene? Takoder me zanima hocu li ponovo nedaj Boze dobiti poziv neki jer iskreno neda mi se bas po sudnicama hodati jer mi je u prvom planu skola iz koje sam danas izostala pa me u vezi toga jos zanima hoce li taj dosje koji sam dobila kako utjecati na moje daljnje skolovanje jer planiram na faks pa sam u strahu. Takoder mi je zao sto mi je tek sada sudkinja rekla da sam mogla proci bez novcane kazne posto sam mlada punoljetnica pa sam mogla podnijeti zalbu i dobiti samo opomenu ali dobro nema veze naucih se pameti!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

...sudkinja mi je rekla kako je drugi svjedok (koji je jako dobar prijatelj okrivljeniku) rekao kako misli da smo ja ili moja prijateljica prve zapalile joint sto nije istina:) pa me sad strah hoce li to utjecati kako na mene?

 

Nikako, on je rekao svoje, vi svoje i to je to. Sud će ocijeniti kome vjeruje.

 

Takoder me zanima hocu li ponovo nedaj Boze dobiti poziv neki jer iskreno neda mi se bas po sudnicama hodati jer mi je u prvom planu skola iz koje sam danas izostala...

 

Moguće bude još poziva za dodatnim ispitivanjem, iako rijetko do toga dođe u praksi.

 

...pa me u vezi toga jos zanima hoce li taj dosje koji sam dobila kako utjecati na moje daljnje skolovanje jer planiram na faks pa sam u strahu.

 

Na školovanje neće biti utjecaja.

 

Takoder mi je zao sto mi je tek sada sudkinja rekla da sam mogla proci bez novcane kazne posto sam mlada punoljetnica pa sam mogla podnijeti zalbu i dobiti samo opomenu ali dobro nema veze naucih se pameti!

 

Sa opomenom definitivno ne, ali ste mogla proći sa zaštitnom mjerom liječenja od ovisnosti, a zapitajte se bi li vam to bila bolja opcija obzirom nas testiranja, posjet zdravstvenoj ustanovi i slično.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Dobila sam uplatnicu ali ne u vezi toga

Dakle mene je u 10. mj udario auto na pjesackom prijelazu i sada sam dobila kaznu 2400 kn jer navodno nisam gledala i pretrcavala cestu sto nije istina auto je usporavao i ja sam mislila da ce stati i tako me udario. Bila sam s prijateljicom vani taj dan pa mi je alkotest pokazao 0,8 promila. Iskreno ovo je prvi puta da cujem da ozljedeni mora platiti kaznu a najgore je sto pise da je auto nanesena materijalna steta:)

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Imaš na ovom linku ukratko o prekršajima, a na ovom neke predloške, pa si lako sastaviš nešto.

 

Ukratko, ako ćeš negirati prekršaj, riskiraš da ti potvrde ili povećaju tu kaznu, a ako priznaješ, kaješ se, navedeš olakotne okolnosti (mala primanja, nekažnjavanost...) i zamoliš za smanjenjem kazne, onda će ti vjerojatno smanjiti. Preleti malo prekršajni dio, pa vidi.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija