Jump to content

Odbijena žalba, nikada dobivena obavijest o odbijenici, što dalje?


Sokolski

Preporučene objave

Da ne dužim priču, 2012. sam tužen za naknadu štetu poradi nanošenja tjelesnih ozljeda tužitelju za koje sam tvrdio da su nastale u samoobrani. Pošto sam prekršajno pravomoćno osuđen zbog ugrožavanja sigurnosti građana uporabom oružja na javnome mjestu (tužitelja sam u fizičkom sukobu kojem je prethodio verbalni sukob pošpricao suzavcem) i nije mi uvaženo da je bilo u samoobrani općinski sud me proglasio krivim u tužbi za naknadu štete, ja sam na to podnio žalbu na županijski sud. U međuvremu do danas me više nitko nije kontaktirao niti sam zaprimio ikakvo rješenje od odbijanju žalbe. Uvidom u e-spis sam doznao da je žalba odbijena još 2014. i da je presuda općinskog suda postala pravomoćna 26.06.2014.

Mene sada zanima kako i zašto ja nisam dobio nikakvu pisanu obavijest o odbijenoj žalbi, uskraćena mi je mogućnost žalbe na odluku županijskog suda na vrhovni sud i skoro 3 i pol godine nakon me nitko i dalje nije ništa kontaktirao o daljnjem postupanju. Moram navesti da živim na istoj adresi od početka procesa, nisam mjenjao prebivalište, nisam mjenjao kontakt podatke.

Da li sada ova stavka sa druge slike gdje piše u rubrici "Podaci o presudi" - Datum pravomoćnosti odluke gdje nema nikakvog datuma znači da ja još imam pravo podnjeti žalbu? Zbunjen sam jer piše da je predmet vraćen na Općinski sud.

1.jpg

2.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pravo žalbe na VSRH u kaznenom predmetu, koji se u prvom stupnju proveo pred općinskim sudom, nemate (postoji jedna iznimka, ali nije vaš slučaj), stoga ne vidim nikakvu povredu nekog prava.

U ovom prilogu vidljivo je da je županijski sud otpremio svoju odluku strankama, no očito je da dostava vama nije uspjela (zašto, pitanje je za vašeg poštara), ali to nema učinka na nastup pravomoćnosti budući je ona nastupila danom donošenja drugostupanjske odluke.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija