Jump to content

Nametljivo ponašanje


lorenzo81

Preporučene objave

Prije 11 minuta, atomic95 je napisao:

Malo ste nerazumljivo napisali, može detaljnije? ovako, općenito, mogu vam reći - kazneni zakon, članak 58.

Konkretno se radi o ovome. Ta je presuda donesena zbog javljanja oštećenoj osobi sa 3 ili 4 profila na facebooku. I pravljenje stranice koja tu osobu diskreditira. Policija je u postupku promijenila e mail adrese s kojih se pristupa tim profilima. Od toga je prošlo 23 mjeseca. A prije 21 mjesec je donesena presuda na 8 mjeseci zatvora, 3 godine uvjetno. 

Potpuno zaboravivši na jedan od tih profila sam mu danas pristupio, tj logika se na njega. Shvativši da bi mogao biti vezan uz to djelo od prije, nakon nekoliko minuta sam ga deaktivirao. Nisam slao nikakve poruke s njega. Sad me zanima kako policija postupa u takvim situacijama u mjesecima i godinama nakon osude i trebam li biti u strahu da će mi doći na vrata radi te nepromišljenosti. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tu nema ništa sporno. Taj profil kojem ste pristupili, je li on lažni facebook profil i kako ste mu pristupili ako je policija promijenila e-mail adrese? Bitno je da pri logiranju u taj profil niste činili novo kazneno djelo. Inače, da ste se logirali, nitko ne može znati osim vlasnika profila. Ako je to vaš profil, pristup nema nitko nego vi. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Definitivno tu osobu zbog koje sam osuđen nisam niti potražio na tražilici niti slao zahtjev niti poruku. Nekako mislim da bi to po mene bilo najopasnije 

Pristupio sam mu tako što Facebook prilikom poteškoća sa prijavom nudi opciju da se profilu pristupi preko imena i prezimena navedenog u profilu i lozinke. Bez u nošenja e mail adrese. Poteškoće sa pristupom profilu => ukucaj ime, tada ponudi sve profile s tim imenom => odabir profila => unos lozinke. 

Policija je promijenila e mail profila, ali lozinku nije i zato sam mu mogao pristupiti. I kako sam napisao, kada sam shvatio da je i taj profil bio dio mog ružnog čina za kojeg sam kažnjeni, deaktivirao sam profil. 

Sad, onaj tko je iz policije promijenio mail, ako taj mail provjerava, vjerojatno je na njega dobio poruku da je profil deaktiviran. Ako se taj mail prati, a nije napravljen  samo da se meni onemogući pristup za vrijeme postupka

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 1 mjesec kasnije...

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija