Jump to content

skrbništvo/oduzimanje poslovne sposobnosti


modra rijeka

Preporučene objave

Poštovani, moja majka ima 90 godina i već je duže vrijeme dementna. Ima samo mene i trenutno se nalazi u udomiteljskoj skrbi. Nemam nikakve punomoći jer nisam na vrijeme o tome razmišljala. Kako dolazim u niz situacija koje ne mogu riješiti, obratila sam se nadležnom Centru za soc.skrb i oni su me uputili citiram:

Citiraj

Potrebno je pribaviti i donijeti noviju medicinsku dokumentaciju, iz koje je razvidno da je u svrhu zaštite prava i interesa Vaše majke potrebno pokrenuti postupak lišenja poslovne sposobnosti. Također je potrebno pribaviti dokaze o prihodima i imovini Vaše majke ( potvrdu o visini dohotka Porezne uprave, potvrdu Zemljišno knjižnog odjela Općinskog suda  iz koje je vidljivo je li majka upisana kao vlasnica nekretnina, uvjerenje Odsjeka za katastar iz koje je vidljivo je li  majka upisana u katastarskim operatima, te potvrdu o bilo kakovoj drugoj imovini, štednim računima i sl.)

 Pitanje: da li je moguće da Centar po službenoj dužnosti pribavi traženo (osim medicinske dokumentacije)? Naravno da ću pribaviti potrebnu medicinsku dokumentaciju, ali podaci o računima, imovini i sl.? Da li je potrebno proglasiti poslovnu nesposobnost ili postoji još neki drugi vid skrbništva?

Unaprijed zahvaljujem,

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija