Jump to content

Logo2.jpg.df467c50602ed1173e41130f1129f825.jpg   XXXI. REDOVNO SAVJETOVANJE " AKTUALNOSTI KAZNENOG PRAVA U SVJETLU ODLUKA USTAVNOG SUDA REPUBLIKE HRVATSKE"

Hrvatsko udruženje za kaznene znanosti i praksu od 6. do 8. prosinca 2018. održava svoje 31. redovno savjetovanje pod nazivom "Aktualnosti kaznenog prava u svjetlu odluka Ustavnog suda Republike Hrvatske". Savjetovanje će se ove godine održati u Remisens Premium Hotelu Kvarner.

Program savjetovanja, prijavnicu, kontakte, kao i druge detalje vezane uz Savjetovanje, možete preuzeti u dokumentu: Program - Opatija 2018.

Mojo

Rastava braka

Preporučene objave

Poštovani, 

Želim se rastati od muža jer me zlostavlja verbalno, psihički. Bilo je i nekoliko fizičkih obračuna prije. Ali vrijeđanje i ponižavanje je postalo nepodnošljivo. Imamo dvogodišnje dijete koje želim zaštititi od takvih gadosti, kuću koja pola-pola na nas dvoje, kredit na njegovo ime. Ja studiram, on radi. 

Zanima me što će biti kada u CZSS podnesem zahtjev za rastavom braka i medijacijom. Strah me je podnijeti taj zahtjev jer se bojim da neću dobiti skrbništvo nad djetetom jer nemam posao. Molim Vas za savjet. Koja su moja prava? Kako mogu zaštiti dijete i sebe? Što će biti s kreditom? Moram li ga i ja otplaćivati iako ne radim? 

U kući koju sređujemo ne živimo. Ima li on pravo tamo živjeti ukoliko mu ja to ne dopustim?

 

Lijep pozdrav

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Poštovana rastava braka i utvrđenje i podjela bračne stečevine (kredit i ostalo) su dva različita postupka...

Ako je bilo, od strane supruga, zlostavljanje, zasigurno on neće dobiti skrbništvo nad djecom, nemate se što toga bojati, također Vi imate pravo, tijekom postupka razvoda braka, zatražiti plaćanje skrbništva od isupruga i za sebe pošto studirate i nemate sredstava dostatnih  za život sve dok postoje te činjenice (dok ne završite studij i zaposlite se)...

Ovo ostalo što navodite se rješava u odvojenom postupku utvrđivanja i podjele bračne stečevine...

U kući mu nemate pravo braniti živjeti sve dok se ne provede postupak utvrđivanja i podjele bračne stečevine, kao ni on Vama..

Uređeno od Željac047

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad


 • Similar Content

  • objavio Brokenwave
   Poštovani;
   tijekom 20 godina braka, živio sam i ulagao u zajednički u stan koji pripada bivšoj supruzi i ne spada u bračnu stečevinu iako je kupljen u braku. Naime, izvor prihoda za kupnju stana bila je prodaja polovice stana kojeg je nasljedila od roditelja.
   Zanima me da li imam pravo tražiti nužni dio tog stana, obzirom da sam u njemu tijekom braka koji je razveden živio punih 20 godina, ulagao u njega u smislu povećanja vrijednosti ili mi ostaje samo pravo zatražiti podjelu preostale bračne stečevine?
   Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
   lp
  • objavio Ana9595
   Pozdrav. Imam kredit u Zagrebačkoj banci i unazad 2 mjeseca nisam redovni platiša. Sad me zanima nakon koliko vremena banka prodaje dug agencijama?
  • objavio mmala
   Molim Vas za savjet!!
   dakle, planiram pokrenuti brakorazvodni postupak. U braku smo bili 4g,imamo malo dijete. Kredit za stan glasi na mene i otplacujem ga vec 7g, te ostalo jos cirka 3g. Stan je uknjizen na oboje. Vecina racuna glasi na mene. u braku sam ja ta koja imam stalna primanja i koja zapravo sve i otplacuje, od kredite do rezija, on vecinu vremena nezaposlen. Koja su moja tocna prava po pitanju stana? Ne zelim se iseliti iz njega,a suprotna strana bi mogla imati potrazivanja po pitanju isplate, pa me zanima da li ima na to pravo i kakvo?
   hvala
  • objavio postarina
   Poštovani,
   treba  mi pomoć. Pokrenula sam tužbu za ravod braka u 4 mj 2018. s tim da je bračna zajednica prestala postojati u 6 mj 2017 i od tada ja ne znam gdje je moj "suprug". Imamo maloljetno 3 godišnje dijete s kojim od tada na nikakav način nije u kontaktu. Tužba za razvod poslana je na mjegovu adresu na koju je prijavljen ( potvrda MUP-a ) i vraćena  kao " nepoznat na adresi". E sad slijedi divota- sud tj sudac unatoč mojim podnescima ne želi imenovati privremenog zastupnika jer to nije njegova praksa ( WTF??? )
   E sad, pokušavam pronać sudsku prasku koja bi mi išla u prilog pa ako bilo tko ima koji pametan savjet bila bi Vam zahvalna.
  • objavio n.stevanovic
   Postovanje i unaprijed hvala svima.

   Prije nekih 6 godina moj dida se ozenio za dosta mladju zenu,on ima 70 a ona 33. Uglavnom, zive zajedno,potpisali ugovor o dosmrtnom uzdrzavanju,vjencali se i zivili idilicno do prije godinu i pol.
   Naime ona sa svojom malodobnom kceri zivi tamo s njim, djed je predo za razvod,raskid ugovora o dosmrtnom i tu krecu njene prijetnje i sustavno maltretiranje. DORH,policija i CZSS su obajesteni medjutim sve ide nekim sitnim koracima do niceg konkretnog. Ona ga navodno truje tabletama za smirenje,prijeti mu se da ce ga njen brat ubit,vrijedja ga i jos uvjek zivi gore s njim. Sad su opet imali okrsaj i nju je policija odvela. Ne pridajem toliko nade tome jednostavno vise. Ona treba iselit,a on je u strahu od nje. Zapravo,citava nasa familija se boji za njega.
    
   Ima li ko iskustva sa time ili kakav savjet sta di kako?
 • Online korisnici×