Jump to content

Raspodjela zajedničke imovine


Jogobela

Preporučene objave

Molim za pojašnjenje ako netko zna. Malo je duži post. Mama je 19 godina plaćala kredit za kuću i tek nedavno je prebacila na tatu jer on ima daleko veća primanja pa da joj se olakša. U kuću (npr. Fasada, renovacije stubišta, krečenje itd.) je on ulagao jer je financijski puno jači od nje i bilo je logično (ne znam kako su plaćali prvu obnovu te kupljene kuće, ovo govorim za novu obnovu ove godine). Ona je sudjelovala prvo s tim kreditom i dok je i kredit imala morala je nekad u minus ulaziti jer nam je ona kupovala odjeću i obuću većinom znači za potrebe djece. Sada sudjeluje u kupovanju u kuću što treba, za maloljetnu sestru kada nešto treba i pomogla je punoljetnom bratu s onim kratkim kreditom. Fokus je sada na tome što je dio njegovih primanja odlazio na te veće renovacije tj. održavanje i znam da će to htjeti iskoristiti. On je zatražio razvod i na svoju inicijativu joj je napisao koliko njoj pripada i rekao da ili će pristati na to ili ide kod odvjetnika. Mama nema odvjetnika jer nije joj nikad trebao niti je financijski potkovana kao on i on to jako dobro zna, ali mi djeca smo joj spremni pomoći, a ima i svoja primanja. Kroz taj iznos koji je on napisao nama se čini da je to premalo jer smo računali koliko je za kredit dala i podijelili smo na pola i samo kroz kredit je vidljivo da joj je dao pola, a gdje su sve ostale stvari u kući, oko kuće?
Napokon dolazim do pitanja. Ako ona ne pristane na taj njegov odokativni proračun, postoji li mogućnost da ona dobije i manji iznos nego što je on nudio jer je on ulagao u te veće stvari u kući kada odu na sud? I drugo pitanje, što ako se dogovor ne postigne, a ona ga isplatiti svakako ne može, može li kuća ići na prodaju ili moraju biti sporazumni oboje za to? Jer kuća je stvarno velika i morat ćemo napraviti procjenu vjerojatno jer smatramo da vrijedi puno više zbog svega što je rađeno i on želi ostati u njoj, a to što bi joj on isplatio nije čak dovoljno ni da si ona kupi svoj stan (nije područje gdje su stanovi jako skupi) i mislimo da to nije pošteno ni u kojem smislu jer je i ona ‘ulupala’ ogromne novce u tu kuću kroz sami kredit, a on će ostati u ogromnoj kući, a ona nek renta stan. Mi smo u težoj poziciji jer on ima novac i odvjetnika, ali zanima me prvo imamo li uopće šanse zbog tih većih renovacija na njega.

Unaprijed se zahvaljujem!

uređeno: od Jogobela
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija