Jump to content

Potpora uzdrržavanja


plaintext

Preporučene objave

Nakon, okončanog sporazumnog razvoda braka, u kojem je dio obiteljske zajednice maloljetno dijete ,u kojoj su usuglašeni svi detalji, a dio kojih između ostalog je da će majka do određenog roka riješiti stambeno pitanje za sebe i dijete.

Naravno, usuglašen je i iznos potpore uzdržavanja djeteta s moje strane kao oca.

Ukoliko majka nije u skladu sa sporazumom uspijela ishodovati novi stambeni prostor za sebe i dijete, te ostajemo do rješenja ovoga dijela svo troje u istom stambenom prostoru, u zajedničkom kućanstvu u kojem ja ne mijenjam ustaljenu i uobičajenu praksu skrbi i riješavanja životnih obaveza kućanstva i skrbi o djetetu kao i prije konačne odluke o razvodu.

Pitanje je, dali sam obavezan uplaćivati na račun bivše supruge sporazumom usuglašeni ( traženi ) iznos koji je u sudskom ročištu prihvaćen i odobren te kao takav obvezujući ako i majka i dijete i dalje žive zajedno sa mnom u zajedničkom kućanstvu ? Dok bivša supruga ne realizira preuzetu obavezu o preseljenju. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je tako određeno sudskom odlukom, dužni ste plaćati uzdržavanje bez obzira što bivša supruga nije ispoštivala navedenu odluku...

Temeljem nepoštivanja sudske odluke bivše supruge imate pravo tražiti izmjenu iste ili, jednostavno, izvjestiti sud da se bivša supruga nije pridržavala pravomoćne sudske odluke, tj. da je nije ispoštivala i odselila se sa djetetom iz zajedničkog kućanstva..

No, iskreno, najbolje bi bilo da se dogovorite na obostrano zadovoljstvo, a najviše na zadovoljstvo djeteta, te da to riješite na miran način...

Sretno Vam!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Zahvaljujem na odgovoru. Zaista, prioritetni interes moj,a vjerujem i suprugin je prije svega dobro djeteta.

Supruga ( sada već bivša ), teško mi se naviknuti na ovo bivša, pa ne zamjerite..dobila je u jednakopravnom , podijeljenom skrbništvu dijete kod sebe, samo zbog specifičnosti mojega posla, a koji sam ja zbog mogućnosti 100%-ne posvećenosti djetetu u međuvremenu promjenio, tako da u stambenom prostoru koji je i naš DOM, dakle dom našega djeteta sada više nema prepreka da dijete ostane u svome domu. A majka u tom slučaju ima privolu odseliti bilo gdje uz sve one benefite, pa i više, što bi ja želio sebi.

Tako da mi je namjera sada kada je pitanje mojega posla okončano, a majka nije u stanju osigurati novi dom za sebe i dijete, tražiti sudski i uz CzSS izmjenu uvjeta sporazuma temeljem promijenjenih okolnosti i inzistirati da dijete ostane sa mnom u svojemu domu uz uvijek dobrodošlu majku.

U mojem rječniku našem sinu, supruga je majka, majčica i mamica i potičem ga na iznimno poštovanje i ljubav prema majci.., što nisam siguran da ja uživam s druge strane.

Trenutno sam zbog posla u Rep. Litvi u "krvavoj" misiji koja završava krajem lipnja...,i za mene je s novim mjestom gotovo s misijama, terenima, Afghanistanima isl...svime onim čime sam se godinama žrtvovao za dobro i što ugodniji život svojih pilića. No, supruga je to doživljavala na svoj način i to je uzelo danak u braku.

Hvala Vam najljepše na odgovoru. Pretpostavljam da će spomenuti novi postupak biti moguće pokrenuti ???

Razvod je okončan u mojoj odsutnosti s 15.05.2018.

LP

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 3 sati , plaintext je napisao:

Pretpostavljam da će spomenuti novi postupak biti moguće pokrenuti ?

Naravno da hoće, Vi kada budete u mogućnosti, u svako vrijeme možete zatražiti promjenu sudske odluke na način koji opisujete, tj. da se donese nova odluka po kojoj će dijete živjeti s Vama....

Sretno.!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala još jednom najljepša. Puno mi ovo znači. Sretno i Vama,

Moj anđeo je ono što me drži normalnim, fokusiranim i moj cilj i svrha svakoga dobra.

Puno Vam hvala, ne možete ni zamisliti koliko ste mi pomogli svojim odgovorima.

Hvala i na trudu i Vašem dragocjenom vremenu koje ste izdvojili za mene.

Lijep pozdrav

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija