Jump to content
Neno Tadic

Darovni ugovor

Preporučene objave

Pozdrav zanima me posto se tema vrti po kaficima i krugu prijatelja pa mi nije jasno uglavnom zanima me kada otac zeli pribacit nekretninu na sina dali se placa porez od 2019 jer vidim da su prijatelji u panici i ja sa njima isto dakle pitanje je dali moram oca pitat da mi prepise stan u 2018 da ne placam porez ili je ova prica od 2019 samo vjetar u usima nas koji se ne razumimo.na odgovoru se zahvaljujem unaprjed !

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

O kojem porezu pricate, o porezu na promet nekretnina ili o mogucem porezu na nekretnine koji "zamjenjuje" komunalnu naknadu?

U prvom slucaju ste poreza oslobodeni ako roditelj daruje djecu, a u drugom slucaju nije bitno tko je vlasnik, platit ce ili otac ili Vi. To nisu isti porezi.

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ma porez sta spominju od 5% vrhednosti nekretnine lako za taj porez sta zamjenjuje komunalni. Znaci zanima me da otac prepise meni nekretninu u 2018 dali sam osloboden placanja tih 5% vrjednosti nekretnine. Za razliku od 2019 ?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Porez na promet nekretnina je 4% (od 1.1.2017.) i darovanje nekretnina s roditelja na dijete je oslobodeno placanja poreza ("oduvijek").

Gdje ste nasli da se 2019. mijenja porez na promet nekretnina i da se ukida oslobadanje od placanja poreza za darovanje iz ovog pitanja? Meni trazilica ne daje nikakve rezultate na takav upit?

Uređeno od miroslav6

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite korisnički račun na našoj stranici. Lako je!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×