Jump to content

Danny James

Preporučene objave

Pozdrav,

molio bih smjernice ako netko ima iskustva u lihvarskim ugovorima.

Uzeo sam poslovni prostor u najam gdje sam potpisao ugovor o najmu prostora sa svim člancima i stavkama koji su dio tog ugovora.

Najmodavac je osoba koja ima nekoliko poslovnih prostora u najmu više godina pa je i ugovor tako sastavljen, vrlo decidiran i razrađen do najsitnije detalja.

Između ostalog, najmodavac, po ugovoru, traži da se unaprijed uplaćuju četiri mjeseca najma ( sa svim dodatnim troškovima, pričuva, spomenička renta itd) .

Zadnjih par mjeseci pokušavam se dogovoriti sa najmodavcem (vlasnik prostora-d.o.o.) ako je moguće da se napravi anex ugovora te da mu uplaćujem

"samo" dva mjeseca unaprijed. Naravno, on na to ne pristaje, redovito nam šalje dopise o prisilnom izbacivanju iz prostora itd.

osim bankovne garancije koju smo mu dostavili, najmodavac je do sada uvijek imao uplaćeno 4mj unaprijed pa mi nije jasno temeljem čega nas ima pravo izbaciti van iz prostora.

(da ne pišem koliko će nas i takvo izbacivanje koštati po ugovoru koji smo potpisali s najmodavcem-vlasnikom pp.).

Danas smo mu uplatili dva mjeseca unaprijed pa vlasnik prostora inzistira da mu platimo i ostala dva mjeseca jer će nas izbaciti iz prostora.

Ako se netko i uhvati ukratko odgovoriti na ovaj šturi dopis, znajte da je nemoguće stupiti osobno u kontakt sa vlasnikom prostora i eventualno ljudski dogovoriti povoljnije uvijete plaćanja.

Cilj nam je ostati u prostoru jer smo uložili mnogo novaca ali i rada, isto tako plaćati ćemo sve svoje obveze iz ugovora. Dali postoji osnova za osporiti takav ugovor ako dođe do toga?

dali je takav ugovor jači od zakona RH? na koji način se zaštiti da novac koji je uplaćen unaprijed za dva mjeseca ne izgubimo zajedno sa svim troškovima koje nosi izbacivanje iz prostora...

Do kraja tjedna ćemo otići kod odvjetnika, međutim možda netko ima iskustva sa sličnim ugovorom o najmu prostora..

Unaprijed zahvaljujem.

 

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija