Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dalmatien

Ovjera potpisa u inozemstvu

Preporučene objave

Molim pomoć. Hrvatski državljanin u inozemstvu ovjeru punomoći (prodaja nekretnine) ovjerava u HR konzulatu ili veleposlanstvu. Ako su isti predaleko zanima me može li tu ovjeru napraviti kod javnog bilježnika države u kojoj živi i kakav je onda postupak u HR sa tom ovjerom od stranog javnog bilježnika. Unaprijed se zahvaljujem. 

 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Postupak bi trebao biti kao i sa ovjerom stranaca po propisima te države. Dakle trebala bi bit na jeziku te države, nakon ovjere takova privatna isprava postaje javna i trebala bi imati nadovjeru "Apostille" ukoliko ta država nije potpisnica bilateralnog ugovora s RH u pravnim stvarima koje oslobađaju od legalizacije isprava izdanih u jednoj državi potpisnici radi korištenja u drugoj. Pa s takovom ispravom u RH kod ovl.sudskog tumača na prijevod. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×