Jump to content

promjena prijevremene mirovine u starosnu


MIRIJANA13

Preporučene objave

Prije 13 minuta, MIRIJANA13 je napisao:

Rođena sam 29.01.1959.,imam 32g.i 1 mj radnog staža,u prijevremenoj sam mirovini,mirovina mi je jako mala,na koji način mogu priječi u starosnu mirovinu?

Poštovana,

Osnovni uvjet prelaska iz prijevremene starosne mirovine u starosnu mirovinu je povećanje  sadašnjeg mirovinskog staža za još jednu godinu mirovinskog staža, te kad ostvarite uvjet za priznavanje prava na starosnu mirovinu.

Jednu godinu novog mirovinskog staža može se ostvariti Ugovorom o radu ili Ugovorom o djelu.

Lijep pozdrav

uređeno: od prof
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 1 sat , MIRIJANA13 je napisao:

Rođena sam 29.01.1959.,imam 32g.i 1 mj radnog staža,u prijevremenoj sam mirovini,mirovina mi je jako mala,na koji način mogu priječi u starosnu mirovinu?

Postovana da bi mogli ostvariti starosnu mirovinu za zene (prema prijelaznom periodu) prema novom prijedlogu vlade reforme mirovinskog zakona (ZOMO-a) od 01.01.2019.god. zena mora imati u 2022 godini 63 godine i 4 mjeseca zivota i 15 godina radnog staza.

Znaci kao sto vam je napisao postovani prof, morate se zaposliti na najmanje godinu dana ili raditi preko ugovora o dijelu i zaraditi najmanje bruto cca 96000,00 kn (sto bi bio ekvivalent 1 godini rada), ali u mirovinu mozete tek krajem mjesca svibnja 2022 godine kad navrsite 63 godine i 4 mjeseca zivota, prije ne.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija