Jump to content

Dug za odvoz smeća


harijana

Preporučene objave

Pozdrav,

Zanima me da li se kod promjene vlasnika nekretnine dug za odvoz smeća prenosi sa starog vlasnika na novog? Naime meni je komunalno poduzeće sjelo s ovrhom na moj račun za dug koji je napravi bivši vlasnik. Također me zanima u kojem roku javni bilježnik/sud treba odgovoriti na moj prigovor na ovrhu? (poslala sam im prigovor prije 20 dana, još nisam dobila odgovor).

I zadnje pitanje, smije li komunalno poduzeće naplaćivati odvoz smeća ako na toj adresi nema prijavljenih stanara (vikendica), tamo se samo povremeno boravi, niti sam dobila kantu, a na računu piše kao da mi oni svaki mjesec odvoze jednu kantu otpada i kome se mogu žaliti za to?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nismo ništa definirali oko režija, ali oni u komunalnom poduzeću taj ugovor nisu niti mogli vidjeti. Da li je negdje propisano zakonom da se ti dugovi prenose na novog vlasnika?

Što se tiče naplaćivanja nepostojeće kante, njima sam se već žalila ali od toga nije bilo ništa, pa me zanima ima li neka viša instanca kojima se mogu žaliti, jer koliko mi se čini po zakonu se ne smije naplaćivati ako nije bilo nikakvog smeća za odvoz, u kući većinu vremena nema nikog, a meni redovito stižu računi za odvoz smeća i zaduženu kantu koja niti ne postoji.

uređeno: od harijana
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija