Jump to content
Marijan63

Stipendija

Preporučene objave

Poštovani, 

Stigli su rezultati za dodjelu stipendija za 2018/2019 godinu. Nisam dobio stipendiju, jer prihodi prelaze proracunsku osnovicu od 65% za 2017. godinu. Prelazim nekih 300kn. Tata radi u Njemačkoj(živi tamo), plaća stan, ima troškove u Njemackoj. Znači ono što oni gledaju kao čistsi prihod zapravo i nije tako. Kad se uzmu u obzir troskovi koje on ima tamo, nikako ne prelazim tu osnovicu. Zanima me kad bih naveo to u zalbi da li to pomoglo? Također mi pada napamet da tata prijavi osi boravišta i prebivalište u Njemačkoj, da li je to dobra ideja?

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Naravno, sve možete isticati u žalbi, samo je pitanje kako će onaj tko bude odlučivao o žalbi to cijeniti. Pitanje prijave boravišta i prebivališta je od važnosti zato što bi u slučaju da otac nije više član Vašeg kućanstva, s obzirom da privređuje i troši negdje drugdje, pa bi se Vaši ukupni prihodi kućanstva umanjivali za njegov doprinos. Međutim, ne može se predvidjeti što bi to za Vašeg oca značilo u poreznom ili nekom drugom smislu, pa je bolje činjenice prikazivati istinito, a ne različito ovisno o okolnostima.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama
prije 8 sati , Ruby_Danderfluff je napisao:

Pitanje prijave boravišta i prebivališta je od važnosti zato što bi u slučaju da otac nije više član Vašeg kućanstva, s obzirom da privređuje i troši negdje drugdje, pa bi se Vaši ukupni prihodi kućanstva umanjivali za njegov doprinos.

nisam siguran,ali mislim da se prihodi roditelja gledaju bez obzira da li dijete živi na drugom mjestu...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×