Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

kg1991

Crvena prijava / tuzba

Preporučene objave

Lijep pozdrav,

Naime neki dan sam zadobio lakse tjelesne ozljede ( imam potvrdu iz hitne) od strane vlasnika jednog obrta jer je zadobio poziv od svojih radnika da netko remeti mir u njegovome obrtu.

Mir je bio remetit od strane moga kolege na upit kad ce njegovi cevapi biti gotovi i za koliko.

Nakon izlaska iz obrta zadobio sam direkt udarac u glavu (predjelu usta), dva zuba su mi polomljena i usnica sivana na 3 mjesta.

Pokusao sam to rjesiti telefonskim razgovorom s njim na lijep nacin no naravno on nezeli snositi troskove lijecenja.

Moje pitanje je da li on ima sanse na sudu iako svoje zaposlenike navede na svoju pricu da se on branio.

Naravno moje kolege svjedoce istinu tj. moju pricu da sam napadnut bez jasnog povoda. 

Molim savjet, hvala lijepo.
 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Policija je bila i uzela izvjestaje od svjedoka, nitko nije puhao a u ljenickim papirima pise da sam bio alkoholiziran sto i je istina.

Petak navecer isli smo pojesti nesto s obzirom da smo popili.

Nekakav savjet mozda da li da se upustam i daljnu tuzbu ili ..

Hvala lijepo.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

S obzirom da si bio alkoholiziran i da i ti i druga strana imate više svjedoka, šanse su ti bitno smanjene.

Najbolje skupiti svu dokumentaciju koju imaš, otići kod odvjetnika kojem ćeš reći apsolutno sve, pa će ti obrazloženo reći isplati se ili ne...

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Ok. Ako sam shvatio, lakša tjelesna ozljeda je u pitanju. Ako kontra strana nije prijavljena za javni red i mir, a vi imate lake tjelesne ozljede i potvrdu od liječnika da su vam fizičkim napadom nanešene lake tjelesne ozljede, imate osnova za podnošenje kaznene prijave za nanošenje lakih tjelesnih ozlijeda što se goni po privatnoj tužbi. Po meni, alkohol nije problem. Alkohol je dozvoljeno piti i to nije kažnjivo u niti jednom zakonu, a nanošenje ozljeda jest. Na kraju krajeva, u eventualnom kaznenom postupku za laku tjelesnu ozlijedu, utvrđivalo bi se jesu li vam nanešene ozlijede ili ne, odnosno je li ih nanijela okrivljena osoba ili ne, a vaš alkohol je po meni nebitan za sam učin tog djela. Samo ostaje pitanje koliko je sve to skupa svrhovito, poglavito kad se uzme u obzir da privatne kaznene tužbe ne idu toliko glatko, barem za ovu vrstu djela.

Uređeno od atomic95

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Razumijem na što želite ukazati. No, je li umanjuje krivicu počinitelja što je druga strana provocirala ili zadirkivala ili slično. Ipak treba razgraničiti verbalni delikt od tjelesnog napada. I pouzdanost svjedočenja ne bi smjela biti dovedena u pitanje ukoliko je potkrepljuje liječnička dokumentacija. Vrlo je razvidno iz same ozljede je li ona plod tjelesnog napada ili nečeg drugog. Bilo kako bilo, ja ne bi savjetovao da se upuštate u tužbe, jer hvala Bogu, nije se dogodilo ništa strašno, a ako ste i sami pridonijeli nastanku događaja-nema smisla. Zaboravit i idemo dalje. Trijezni na ćevape. 

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Hvala lijepo na preciznim odgovorima.

Vidite situacija je veoma delikatna, naime s pociniteljom nije progovorena nijedna rijec s moje strane.

U njegov obrt sam dosao objedovati a to sto su moje kolege ili neka treca strana isprovocirale njegove radnike. Ja za njih ne mogu odgovarati. Pocinitelj vjerojatno ima objekat pod video nadzorom sto se moze provjeriti.

On je dosao vrlo vjerovatno na njihov poziv te cekao vani dok izadjemo, prilikom izlaska na neki njegov sud ja sam zadobio udarac u glavu.

Izbijajuci mi tako dva prednja zuba i 3 sava na gornjoj usni. Imam ljenicku dokumentaciju naravno.

Slazem se da bi bilo najbolje otici do odvjetnika, ali evo jos jednom zahvaljujem na strucnim i objektivnim odgovorima tj. pravnim.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Crvena prijava je automatski podnesena pri dolasku policije na hitnu.

Pocinitelj je poznat, njegova argument je da je to napravio u samoobrani. Sto mu nepije vode jer imam svjedoke koji mogu reci da nisam bio agresivne naravi.

Vidite ja samo zelim naplatiti troskove lijecenje, u ovome slucaju 2 prednja zuba sto nije jefitno pogotovo u ovome periodu a i samo saznanje da ni kriv ni duzan sam ostao bez njih te da ih bez tuzbe moram sam financirati i nije bas ok.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Atomic te pitao za nešto drugo. "Crvena prijava" ide od liječnika policiji, ali je li policija nakon toga podnijela kakvu prijavu?

Što se tiče naplate troškova, morat ćeš otići kod nekog odvjetnika, proći s njim sve detalje i vidjeti ima li načina za uspješno vođenje postupka.

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×