Jump to content

DFurka

Korisnik
  • Broj objava

    53
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    DFurka je reagirao na Spitfire u Kupovina stana i zajednickih prostorija   
    Ne.
    Vlasnik zajedničkih prostorija ne možete postati, no u dogovoru s drugim suvlasnicima i preetažiranju bi mogle postati pripadak vašem vlasništvu posebnog dijela nekretnine, kao takovo upisano u ZK i pri prodaji bi vlasništvo posebnog dijela uključivalo i pripatke.
  2. Hvala
    DFurka je reagirao na Borbena7 u Pravo korištenja/zabrane pristupa/parkiranja na tuđu parcelu   
    Također, ne znači ni da Vi imate pravo parkirati na tuđoj parceli. Bez obzira tko je okraničio pristup, to Vas ne ovlaštava za korištenje iste.
    Koliko vidim, trebate imati prijavljeno prebivalište, jer boravište nije dovoljno. 
    U tom slučaju možete tražiti od grada da razmotre i ovu opciju, jer su mnogi turistički gradovi uveli ovakve usluge i to upravo zbog turista. I mogu reći da u praksi vrlo dobro funkcionira.
  3. Sviđa mi se
    DFurka je dobio reakciju od Borbena7 u Pravo korištenja/zabrane pristupa/parkiranja na tuđu parcelu   
    Slazem se, naveo sam ranije da mi je jasno da vlasnik moze ograniciti pristup i to mi svakako ne daje za pravo imati pristupa. No, tamo pristupa najmanje 50-tak drugih ljudi.
    Nazalost, nemam prijavljeno prebivaliste kao ni boraviste.
    Vezano za ovo cu se svakako raspitati, zahvaljujem na savjetu. Konacno da cujem da nesto sto je logicno i prakticno, da se primjenjuje i u praksi jer kod nas je upravo obrnuto cesto slucaj. 
  4. Hvala
    DFurka je reagirao na Borbena7 u Pravo korištenja/zabrane pristupa/parkiranja na tuđu parcelu   
    Vlasnik ima pravo ograničiti pristup na svoju parcelu, a ako njemu ne smeta da to radi netko treći (iako je upitno s koje osnove taj treći to ovdje radi) tada Vi s tim nemate ništa. Zašto kupnja mjesečne parking karte nije moguća? I da li postoji nekakva druga opcija koju grad nudi kao npr. u nekim mjestima postoji tzv. komercijalna parking karta, nešto je skuplja od mjesečne parking karte, ali opet daleko povoljnija od dnevne parking karte?
  5. Hvala
    DFurka je reagirao na sivko u Voznja automobila stranih tablica   
    Njegov auto sa njemačkim tablicama ne možeš vozit u RH.A njegova auto sa RH tablicama smiješ vozit u bilo kojoj zemlji.
  6. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    I mala nadopuna - tema je prigovor na ponašanje policijskog službenika. Prometna pravila, dokazivanje prekršaja i sl., nije. Ako netko želi raspravljati o nečem takvom, slobodno otvori drugu temu. Zahvaljujem.
  7. Hvala
    DFurka je reagirao na sivko u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    Najjednostavnije je takvima dignut srednji prst i zaboravit događaj.A i oni koji voze i kad su u pravu trebaju vozit desnom stranom da se poslije ne događaju razne stvari.Život bude debelo jednostavniji.
  8. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    Još jednom ću vas zamoliti da se ne prepucavate. Zahvaljujem.
     
    Da, nazvati policiju, maknuti se, upozoriti druge i sl. je dobar izbor. Stati takvom na put nije (tu ne pričam o ugrožavanju i zaštiti drugih, nego o čistoj situaciji jedan na jedan, stati ili maknuti se).
    Micanje nekom tko juri i blenda, po meni, nije u duhu ovdje citiranog članka, jer nitko ne treba nekom drugom omogućavati da krši propise. Međutim, radi svoje sigurnosti i sigurnosti drugih sudionika u prometu, razumnije je tako postupiti i to kršenje prijaviti. Sve ostalo je eskalacija i u slučaju eventualne nesreće ili sukoba, kasnije neće biti lako utvrditi tko je započeo...
  9. Hvala
    DFurka je reagirao na felixx u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    To nije točno.
    Na gradskim prometnicama vozila mogu voziti u obje ili više traka, a pravilo da bi se trebalo micati u desnu traku vrijedi samo za teretna vozila. A i to pravilo je dvojbeno u gustom prometu kakav je stalno na takvim gradskim avenijama. Gradska prometnica nije autocesta. Vozila se prestrojavaju za skretanje na slijedećim raskrižjima, a u gužvi se nije lako prestrojiti. Takvo pravilo bi ugrožavalo sigurnost prometa. Stvar je vozačke kulture da propustiš vozilo kojem se baš žuri, a budale koje blendaju i stišću gas rado ću propustiti ispred mjesta gdje su sad postavljen kamere koje mjere brzinu. 
     Ako vozim dozvoljenom brzinom, kome bih se trebao micati? Samo vozilima koja imaju prioritet dok svjetlosnim i zvučnim signalima ukazuju da su na hitnoj intervenciji. Kraj priče.
  10. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    Molim da se prilikom komentiranja držite teme, a ne drugih korisnika. Zahvaljujem.
     
    DFurka, iako si formalno u pravu u ovoj situaciji, nije na tebi da reguliraš promet. U ovakvim slučajevima se uvijek preporuča deeskalacija, što bi značilo maknuti se agresivcu i pozvati policiju (dojavi se registracija vozila i smjer kretanja, pa će oni sankcionirati ako utvrde kakve prekršaje.
  11. Hvala
    DFurka je reagirao na sivko u Žalba na presudu prekršajnog suda.   
    Pa tako i napiši.Da je kazna velika i da si do sada nekažnjavan.Šalješ putem prekršajnog suda (piše u presudi).
    Kako si se branio na prekršajnom sudu?Negirao prekršaj ili priznao krivicu?
  12. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Opomena   
    Da, jer je opomena isto sankcija (proglašen si krivim).
  13. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Prigovor na ponasanje/zloupotrebu polozaja djelatnika MUPa   
    Žalbu na ponašanje policajca (ili prijavu događaja ako nije policajac) možeš poslati mailom na bilo koji mail na Internet stranicama MUP-a ili policijske uprave. U 30 dana ćeš dobiti odgovor.
  14. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Dodir retrovizorima = "Bijeg s mjesta nesrece"?   
    DFurka, ne trebaš širiti problem. Ono što si linkao je druga situacija, a što se tiče kazni, one su propisane takve kakve jesu. Za bijeg s mjesta prometne nesreće je propisana velika kasna i primjenjuje se na sve takve situacije, a zato i imaš pravo prigovora, tako da će o svemu na kraju odlučiti sud.
  15. Hvala
    DFurka je reagirao na drot13 u Dodir retrovizorima = "Bijeg s mjesta nesrece"?   
    Ako je staklo puklo, formalno se radi o prometnoj nesreći i trebala je ostaviti svoje podatke vlasniku (papirić za brisačima i sl.).
    Pretpostavljam da je sad dobila prekršajni nalog od policije? Ako je, napisati prigovor da ne postane pravomoćan, pa ići na sud. Na ovoj temi imaš ukratko o prigovorima, a za ovu situaciju je možda najbolji onaj bez izjašnjavanja o krivnji, pa imate vremena za razmišljanje dok ne dođe poziv sa suda.
  16. Hvala
    DFurka je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u Dvostruki identitet?   
    Evo updatea ovog slučaja.
    Kratki rezime slučaja: prevaren sam od državljanina Slovenije 01/2013, podnio kaznenu prijavu, bio na ročištu okružnog suda u Sloveniji, kod naših u DORH-u, presuda općinskog kaznenog suda u Zagrebu donesena u odsutnosti (jer je bio u bijegu) i postala pravomoćnom 07/2015.
    I sad prije koji dan sam dobio poziv (ponovno) da se javim u svojstvu svjedoka na glavnu raspravu okružnog suda u 09/2018.
    Sada mi više ništa nije jasno.
  17. Hvala
    DFurka je reagirao na G-man u Parking kazna   
    Meno je ovo vrlo sumnjivo, pa bih na vašem mjestu to prvo provjerio kod ZG Holdinga.
  18. Hvala
    DFurka je reagirao na sivko u Parking kazna   
    Sliku imaju jer je osoba ovlaštena za kontrolu parkinga slikala vozilo a adresu imaju preko eu suradnje.Zastara za potraživanje još nije zastarila.
    http://croexpress.eu/vijest.php?vijest=4686
    http://www.dubrovniknet.hr/novost.php?id=30048#.WdNYJlu0PIU
     
  19. haha
    DFurka je reagirao na virtalni u Dvostruki identitet?   
    da taj vas "izvor" nije nasao istu osobu (ime i prezime) a prakticki sve ostalo drugaicje?
     
    provjerite preko oib-a kod vaseg "izvor-a"
     
    a s obzirom da imate pravomocnu presudu mislim da imate pravne osnove zatraziti od mup-a njegove podatke (prebivaliste, boraviste) i od ostalih (nekrentnine, pokretnine...)
     
    takodjer na fini provjeriti da li se uopce mozete i naplatiti...
     
  20. haha
    DFurka je reagirao na drot13 u Čisto porijeklo mobitela/tableta   
    Nikako, osim ako si spreman svaki uređaj svaki put nositi u policijsku postaju pod sumnjom da je ukraden. To se odnosi na tvoje uređaje, za koje bi bio i odgovoran, a kad bi nešto kupovao, morao bi dolaziti s prodavateljem.
  21. haha
    DFurka je reagirao na G-man u Rad u inozemstvu - boravište, porezi   
    Za prebivalište, vidite čl. 3. i 12. Zakona o prebivalištu.
     
    Glede poreza, RH i Republika Austrija imaju sklopljen Ugovor o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja, koji se tiče dohotka i imovine.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija