Jump to content

Ruby_Danderfluff

Moderator
  • Broj objava

    9732
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    173

Ruby_Danderfluff je na 26. srpnja 2023 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što Ruby_Danderfluff objavi!

Nedavni posjetitelji profila

15018 pregleda profila

Postignuća

Objava pojedinačnog statusa

Vidi sve objave od Ruby_Danderfluff

  1. Poštovani, čitajući Vaše odgovore na postavljena pitanja, vidim da se puno razumijete u problematiku pa Vas molim da i meni pomognete. Naime, vlasnica sam kuće i želim sa svoje dvije kćeri sklopiti ugovor o doživotnom uzdržavanju. Željela bi ih obvezati da uz doživotno uzdržavanje mene kao vlasnice, uzdržavaju i mog supruga (njihovog oca). Mogu li to pravno provesti kroz taj ugovor i mora li i on taj ugovor potpisati i u kom svojstvu ili ne. Ako mora, je li on isto primatelj uzdržavanja (nije vlasnik kuće) ili je dovoljno da samo u članku u kojem navodim na što se sve one obvezuju u odnosu na mene, navedem da se ta obveza odnosi i na supruga.

    Unaprijed Vam hvala

    1. Ruby_Danderfluff

      Ruby_Danderfluff

      Zakon o obveznim odnosima kaže da se ugovorom o doživotnom uzdržavanju jedna strana obvezuje drugoj strani ili trećoj osobi davati uzdržavanje, a druga strana se zauzvrat obvezuje dati dio ili cijelu svoju imovinu, time da se prijenos imovine odgađa do smrti primatelja uzdržavanja.

      Dakle, po mom mišljenju, možete i bilo bi dobro, da na jednoj strani kao davatelji uzdržavanja budu obje kćeri, a da na drugoj strani budete i suprug i Vi, a da imovinu specificirate kao onu koja je u Vašem vlasništvu (naime, bez obzira što ste Vi upisani kao vlasnica kuće, potencijalno je i suprug suvlasnik s Vama ako je riječ o bračnoj stečevini), time mi se čini da će obveza Vaših kćeri u odnosu na oca biti nekako "jača" ako i on bude potpisnik ugovora.

    2. Prikaži sljedeće komentare  3 više
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija