Jump to content

Extreme3003

Korisnik
  • Broj objava

    61
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Extreme3003 je dobio reakciju od Borbena7 u Iznos naknade plaće za vrijeme godišnjeg odmora   
    Mislim da sam našla odgovor na svoje pitanje. Ostavit cu ga ovdje ako još nekome zatreba.
     
    Pošto se radi o dva ugovora za jedan bi trebala ići naknada za neiskorišteni godišnji odmor, a za drugi naknada plaće za godišnji odmor. Dio koji je mene zbunjivao je izračun. U Zakonu piše da naknada plaće za godišnji odmor "ne može biti manja od prosjeka plaće u zadnja tri mjeseca", a u isto vrijeme točno je i to da se ne može plaćati veća satnica od one u ugovoru o radu, jer GO ide u staž. Zbunjivala me je i naknada za neiskorišteni GO jer sam mislila da se (kao i za GO) naknada računa prema broju dana za koje se isplaćuje.
     
    Radi se o tome da se sve navedno računa prema broju sati. Naknada za godišnji odmor zaista se obračunava prema broju sati koliko bi radnik radio tog mjeseca (u priloženoj formuli se prosjek množi sa brojem sati godišnjeg odmora), a za drugi ugovor ide naknada za neiskorišteni GO, također prema broju sati (prosjek se množi sa brojem sati neiskorištenog godišnjeg odmora).
    I sve zajedno na kraju dođe na zakonski propisan prosjek zadnje tri plaće. 

  2. Hvala
    Extreme3003 je reagirao na gala385 u Ponisten natjecaj u skoli   
    Ako je poništila natječaj na neodređeno znači da nitko po tom natječaju nije zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme, mora ponoviti natječaj i ne može NIKOGA zaposliti na neodređeno temeljem poništenog natječaja, a poništava se samo ako je Škola utvrdila neki bitan razlog u 8 dana od objave (npr. pogreške u proceduri, vratila se osoba na bolovanju itd).  Na 5 mjeseci može uzeti nestručnu osobu samo temeljem natječaja ako se nisu javile osobe s uvjetima, međutim rekli ste da je natječaj poništen. Jedina opcija ovdje je da uzme na 60 dana ali tada ugovor sklapa samostalno, ne treba predlagati školskom odboru. Ako imate saznanja da ravnateljica poništava natječaj godinama i više puta zapošljava do 60 dana prijavite prosvjetnoj inspekciji, Pravilno bi bilo da ukoliko se ne javlja stručna osoba, svakih  5 mjeseci raspiše natječaj i zaposli nekog nestručnog na određeno vrijeme pa ponovno objavi natječaj.
     
    Dakle ne smije jednom na 60 pa natječaj koji poništi pa 60 itd. Samo jednom može na 60, a do 5 mjeseci može unedogled ako se ne javi stručna osoba.
  3. Hvala
    Extreme3003 je reagirao na gala385 u Ponisten natjecaj u skoli   
    1. Natječaj se može poništiti samo za vrijeme njegova trajanja (8 dana), a nakon njegova proteka se donosi odluka o neizboru ili samo obavijest da nitko nije izabran. Natječaj se ne bi smio ponavljati godinama ukoliko se javila osoba pod b), no moguće je da škoslki odbor nije dao suglasnost toj osobi. Nezahvalno je komentirati bez uvida u dokumentaciju.
    2.osoba iz čl. 105. st. 6. točke c) može raditi na neodređeno samo ako ima pedagoške kompetencije i ako se na natječaj ne jave osobe iz točaka a) i b). Ako se jave, osoba pod c uopće ne ide na testiranje i izuzeta je iz daljnje procedure.
  4. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na Borbena7 u Natječaj u srednjoj školi   
    Nažalost, ovo može biti opravdani razlog za poništenje natječaja, jer su na ovaj način neki kandidati uskraćeni za mogućnost zapošljavanja.
  5. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na Ruby_Danderfluff u Obnovljeni kazneni postupak   
    Sve ono što nije mijenjano, ostaje isto, pa i odluka o kazni.
  6. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na G-man u Obnovljeni kazneni postupak   
    U biti, radi se o tome da je u činjenični opis djela stavljena subjektivna komponenta počinitelja (namjera), što je bio propust DORH-a (vrlo čest u ranije doba, a sudska praksa ga je ispravila), pa kako je postupak obnove prihvaćen, ujedno je to iskorišteno da se ispravi odnosno dopuni.
    Znači, presuda je faktički ostala ista (očito stjecaj za protupravno oduzimanje slobode i prijetnju), samo je u činjenični opis dodan taj subjektivan element.
    S druge strane, nije neuobičajena situacija da se obnova kaznenog postupka dopusti, ali u obnovljenom postupku ne dođe do suštinske promjene presude.
  7. Hvala
    Extreme3003 je dobio reakciju od sssunceee u djetetova prava-kad se majka zainati   
    Upravo ovako. Ne razumijem zasto ako sam zensko svi mislite da nisam na vasoj strani...?! Da budem precizna uvijek sam na strani djeteta!
    Odgovarala sam onome tko me prozvao, vasu objavu sam stavila kao primjer kako se rjesava situacija.
    Ja vjerujem da spadate u mali postotak oceva koje je uopce briga i svaka cast na tome.
    Ja sam u situaciji gdje otac izbjegava dijete i radi toga sto krsi bas sve roditeljske obaveze ne snosi apsolutno nikakve posljedice...odgovor je svugdje isti: "ne moze ga se natjerat". Naravno da ne moze. Ali ni to nije u redu, jer moze raditi pravne probleme kad god pozeli(za sada, odluka se mjenja). Zelim reci, svaka vam cast na angazmanu. 
    Zasto uporno mislite, ali svi, da nisam na vasoj strani, ne shvacam. Moj savjet je bio-ovrha je previse. Rsdi djeteta!! Jeli tako strasno sto to smatram predrasticnim? I savjet sam napisala u najboljoj namjeri. Znam za dijecu koja su upravo zbog ovrhe promijenila misljenje i imaju posljedice za cijeli zivot. 
    Evo imate presudu, navedene su posljedice ako se ne bude postivala presuda...
    Gdje je problem kad imate presudu? Prosvjetlite me. Ja ga dalje ne vidim.
  8. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na Matrix u Promjena izvanparničnog u parnični postupak   
    takva činjenica će se utvđivati u parnici,o čemu će   ovisiti osnovanost zahtjeva
  9. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na Matrix u djetetova prava-kad se majka zainati   
    Svako ima pravo da iznese svoje mišljenje sukladno pravilima foruma,tako da je uopće nebitno tko je na čijoj strani,što će reći da je nepotrebno pravdati se.
  10. Sviđa mi se
    Extreme3003 je reagirao na G-man u djetetova prava-kad se majka zainati   
    Vjerujem da se misli na kazneni postupak, u kojem se kupovina djetetu odjeće, hrane, školskog pribora i slično uračunava odnosno uzima u obzir u smislu ocjenjivanja postojanja obilježja kaznenog djela povrede dužnosti uzdržavanja.
    U parnici stoji ovo što je korisnica Extreme napisala, odluku suda treba izvršavati onako kako je njome određeno.
    Također bih zamolio korisnika Facu da pripazi malo na izražavanje, jer se argument može iznijeti i bez korištenja uvredljivih izraza. Zahvaljujem na razumijevanju.
  11. haha
    Extreme3003 je reagirao na G-man u Dopuna istrage   
    Okrivljenik mora primiti rješenje o dopuni istrage, a oštećenik se obavještava o ishodu postupka (podizanju optužnice odnosno obustavi postupka/odbacivanju kaznene prijave).
     
    Sve navedeno ne utječe na druga prava koje oštećenik ima, kao što je uvid u spis te traženje obavijesti o poduzetim radnjama povodom njegove prijave odnosno pritužba glede odugovlačenja postupka.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija