Jump to content

Ponisten natjecaj u skoli


Extreme3003

Preporučene objave

Imam nekoliko pitanja i bila bih vam zahvalna na bilo kojoj povratnoj informaciji.

1. Dobila sam obavijest mail-om da je natjecaj na koji sam se javila za radno mjesto nastavnice u srednjoj skoli ponisten. Znam da na tom radnom mjestu radi osoba koja nije prof./magistra, tj. osoba pod tockom b) prema clanku 105. ZOZOŠS-a, dok sam ja magistra edukacije tog predmeta. Trenutno zaposlena osoba(ocito) ne moze potpisati ugovor na neodređeno i prema onome sto mi je receno natjecaj se ponavlja vec nekoliko godina.

Moze li ravnatelj/ica ovako ponistavati natjecaj unedogled da bi zaposlio osobu koju zeli zaposliti? Mora li se natjecaj ponoviti u nekom zakonskom roku(cula sam da se ponavlja jednom godisnje)? I moze li se nesto poduzeti?

2. Ovo pitam radi druge skole za koju sam cula da ce se natjecaj ponistavati, a na koji se imam namjeru javiti jer se radi o skoli u mom gradu... Radi se o Osnovnoj skoli i prvostupniku(tocka c), čl. 105.) i zanima me moze li u slucaju ponistenog natjecaja prvostupnik s polozenim PPDMI-om potpisati ugovor na neodređeno? Prema prethodno napisanom ocito ne moze, ali ta osoba mi je tvrdila da moze raditi u OŠ na neodređeno i ispricala mi se radi toga sto mi uzima mjesto(bez komentara). Trenutno radi na ugovoru na 60 dana. 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

1. Natječaj se može poništiti samo za vrijeme njegova trajanja (8 dana), a nakon njegova proteka se donosi odluka o neizboru ili samo obavijest da nitko nije izabran. Natječaj se ne bi smio ponavljati godinama ukoliko se javila osoba pod b), no moguće je da škoslki odbor nije dao suglasnost toj osobi. Nezahvalno je komentirati bez uvida u dokumentaciju.

2.osoba iz čl. 105. st. 6. točke c) može raditi na neodređeno samo ako ima pedagoške kompetencije i ako se na natječaj ne jave osobe iz točaka a) i b). Ako se jave, osoba pod c uopće ne ide na testiranje i izuzeta je iz daljnje procedure.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala vam puno na odgovoru.

Natjecaj je ponisten nakon roka, a sve sto piše u mail-u koji sam dobila je "natjecaj je ponisten". Također, natjecaj se zaista ponavlja vec nekoliko godina. Radi se o deficitiranom zanimanju, sto moze biti razlog za ponavljanje. Također mozda ŠO zaista nije dao suglasnost, a mozda i nije rijec(kako mi je receno) o osobi pod b), vec je rijec o osobi koja nema dovoljan broj ETSC bodova za taj predmet...ali istina-bez uvida u dokumetaciju ovo su samo nagađanja.


I molim vas jos nesto u vezi spomenute druge skole, ujedno i najbitniju informaciju za ubuduce: ako ravnateljica ponisti natjecaj u roku, moze li tada zaposliti osobu pod c) na neodređeno ili mora ponoviti natjecaj?
Procitala sam da u slucaju ponistenja natjecaja ravnateljica ŠO-u predlaze nekoga... Procitala jesam, ali ne znam jesam li dobro shvatila: odnosi li se to na 60 dana do novog natjecaja, na 5 mjeseci ili na neodređeno?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako je poništila natječaj na neodređeno znači da nitko po tom natječaju nije zasnovao radni odnos na neodređeno vrijeme, mora ponoviti natječaj i ne može NIKOGA zaposliti na neodređeno temeljem poništenog natječaja, a poništava se samo ako je Škola utvrdila neki bitan razlog u 8 dana od objave (npr. pogreške u proceduri, vratila se osoba na bolovanju itd).  Na 5 mjeseci može uzeti nestručnu osobu samo temeljem natječaja ako se nisu javile osobe s uvjetima, međutim rekli ste da je natječaj poništen. Jedina opcija ovdje je da uzme na 60 dana ali tada ugovor sklapa samostalno, ne treba predlagati školskom odboru. Ako imate saznanja da ravnateljica poništava natječaj godinama i više puta zapošljava do 60 dana prijavite prosvjetnoj inspekciji, Pravilno bi bilo da ukoliko se ne javlja stručna osoba, svakih  5 mjeseci raspiše natječaj i zaposli nekog nestručnog na određeno vrijeme pa ponovno objavi natječaj.

 

Dakle ne smije jednom na 60 pa natječaj koji poništi pa 60 itd. Samo jednom može na 60, a do 5 mjeseci može unedogled ako se ne javi stručna osoba.

uređeno: od gala385
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija