Jump to content

Borbena7

Moderator
  • Broj objava

    22792
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    391

Objave koje je Borbena7 objavio

  1. prije 8 sati , Koalagirl je napisao:

    Dali se to moze samo tako napisati ili treba neki fromular ispuniti?

    Nema formulara za žalbu.

    prije 8 sati , Koalagirl je napisao:

    Dali ce mi naolatiti nove troskove suda?

    Pristojba na žalbu, a dalje ovisi o tome da li ćete se upuštati u parnicu, ako žalbom ne dokažete svoje navode ili ako ovrhovoditelj ne prizna Vaše navode iz žalbe.

  2. prije 7 sati , gravosa je napisao:

    Majka nije bila niti senilna, niti imala dementiju  niti bolesna, i umrla je pri zdravoj svijesti. Valjda bi znala da je podpisala neki dokument, darovnicu ili sto vec. Tako da nema mogucnosti da nije znala sto i o cemu mi govori/prica.

    Mora postojati isprava temeljem koje je izvršen ovaj upis, a takva isprava nema baš nikakvu pravnu snagu, ako ju je potpisala samo odvjetnica. Prema tome, i dalje Vam nedostaje dio informacija.

    Također, bitno mijenja na stvari da je majka pokojna.

  3. Ovisi, da li je već ugovorom određena njena visina, tada poslodavac ima podobnu ispravu za ovrhu.

    Ako nije, onda poslodavac mora sudskim putem dokazati nastalu štetu, a što je dug, neizvjesan i samim tim jako rijedak sudski postupak.

  4. prije 11 sati , TonyBob je napisao:

    Ovrha se povuče kada ovrhovoditelj javi fini da ovrhu makne. To zna biti brzo, par dana, a zna i potrajati dugo.
    Zovnite ih neka pošalju to čim prije. Kada fina to zaprimi, odblokirani ste isti dan.

    Zahtjev za naplatu sa FINA-e se povlači na temelju Zahtjeva za opozivom prisilne naplate od strane ovrhovoditelja ili na temelju sudske odluke, ako se ovrha na FINA-i provodila temeljem posredovanja suda ili na temelju prijedloga ovšenika, ako već ovrhovoditelj ne želi povući neosnovani izravni zahtjev za naplatu preko FINA-e. U posljednjem slučaju, ovršenik šalje nadležnom Općinskom sudu žalbu izvan roka zajedno s dokazima o podmirenju duga, te sud donosi odluku o nedopuštenosti naplate preko FINA-e.

  5. prije 9 sati , TonyBob je napisao:

    Ne smanjuje se zato jer poslodavac uplaćuje direktno njima na račun a Fina to ne vidi i ne smanjuje se ništa u očevidniku.

    U tom slučaju nije u pitanju ovrha na novčanim sredstvima koju provodi FINA-a, iako je korisnik naveo da je ova ovrha u pitanju.

  6. prije 6 sati , gravosa je napisao:

    I tako je sve bilo do prije desetak godina kada se majka odrice svog dijela zemlje u bratovo ime ali ne i stana kada je i predpostavljam i nastala ta "greska.

    Nije se mogla odreći. Mogla mu je svoj dio darovati, prodati ili što veće.

    prije 6 sati , gravosa je napisao:

    I samin tim da me je majka zvala na telefon i rekla da je odvjetnica greskom upisala njen dio stana na njega, i da je i brata zvala na telefon i da  nazove odvjetnicu i kaze joj da to ispravi u dokumentimaali on po svemu sudeci nista nije uradio po tom pitanju.

    Ovo kao "greška" neće proći na sudu.

    Upis brata u zemljišnim knjigama je morao biti proveden temeljne valjane isprave, a što znači isprave koju je Vaša majka potpisala.

    Trebate u zk vidjeti temeljem kakve isprave je izvršen upis, a onda i što se pravno može učiniti u odnosu na istu, ako brat nije za dogovorno rješenje. Npr. opoziv darovanja, ako je u pitanju darovanje i ako su ispunjeni uvjeti za opoziv itd.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija