Jump to content

brett

Korisnik
  • Broj objava

    26
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    brett je reagirao na Skywalker007 u Porez 10 % na mirovinu...   
    Taj zakon će ukinuti i time će vam biti vraćeno 5% 01.07.2023. i još 5% 01.01.2024. 
  2. Hvala
    brett je reagirao na Bonaparte u Osovano podnesena tužba za klevetu?   
    Po ovome što Vi govorite, majka je predala policiji sve potrebno za klevetu. 

    Tu policija ne može ništa. 
     
    Ako Vas je njegova majka ipak prijavila za neko drugo kazneno djelo, a ne klevetu (ili uvredu) onda je policija dužna prikupiti dokaze i eventualno na temelju istih protiv Vas pokrenuti postupak. 

    Dakle, jako je bitno koje je kazneno djelo u pitanju. 
    Obzirom da Vi upirete (a realno za imenovanje nekoga narkomanom ne pada mi sad na pamet drugo kd) na činjenicu da je kleveta u pitanju, onda ste mirni. 
  3. Sviđa mi se
    brett je dobio reakciju od Mister-X u HSU traži od Vlade RH povrat od 10% mirovine skinutih 2010.   
    Braniteljske udruge su tražile da ministar branitelja riješi da se vrati tih 10% i samo nas je odštampo da tih 10% nikad nije bilo predviđeno da se vrati i da neosnovano šaljemo zahtjeve!Nije htio ni čut za to!
    To znam 100% zato što je i udruga u kojoj sam ja bila jedna od tražitelja.
  4. Hvala
    brett je reagirao na MarkoDelija u Povećanje obiteljskih mirovine za 10%   
    I ja sam došao pitati isto...
    U obiteljskoj sam mirovini DVO, PS, OSO...
    Sad stvar je da u zakonu o DVO, PS, OSO stoji da se obiteljska mirovina određuje tako da se osobni bodovi podjele s mirovinskim faktorom iz članka 80. stavka 1. točke 7. Zakona o mirovinskom osiguranju.
    E sada, prvo članak 80. ZOMO više ne postoji... Obrisan je...
    Meni se obiteljska mirovina odredila tako da su se osobni bodovi pomnože (ne podjele) sa mirovinskim faktorom iz članka 87. stavak 1. točke 9. i aktualnom vrijednošću mirovine.
    Znači da mi je laički gledano mirovina nije određena onako kako piše u Zakonu o DVO, PS, OSO iako na dnu rješenja piše da je DVO mirovina nakon smrti osiguranika.
    Problem je što je taj DVO zakon ostao isti od 1999. do dan danas... Dok se ZOMO mijenjao pa taj članak 80. više ni ne postoji.
    Ali uglavnom da, obiteljske mirovine DVO, PS, OSO će se povećati za 10% (0,7 na 0,77 koeficijent) ako bude prema zakonu.
    Sad ako netko zna bolje neka me demantira ali sve što sam ja pregledao i čitao DA - DVO, PS, OSO obiteljske mirovine će se povećati za 10% sa 01.01.2023....
     
  5. Hvala
    brett je reagirao na frenki zg u Prijevara u kupovini preko interneta   
    Ako je stavio svoje podatke - ništa.
    Na oglasu ti neće reči njegov o.i.b. - ali će ti reći dali se poklapa sa podacima koje je dao tebi.
    Ako se podaci ne poklapaju - onda vrijedi prethodni odgovor.
  6. Hvala
    brett je reagirao na malicovjek u Mirovina sa 41 godinom staža   
    Ispravak tablice, zbunili ste me sa onom prvom napisanom 2022.god. iz prvog posta.
    Evo ovako bi to izgledalo:

     
  7. Hvala
    brett je reagirao na drot13 u Krivotvorena roba   
    Najviše smisla ima da prijaviš baš firmi koju su kopirali.
    Stupi u kontakt s njima (npr. ovako), pa ćeš vidjeti kako će ići.
    Što se tiče tvoje eventualne odgovornosti, ti si prevareni kupac i tako se postavi (tražio si originalni proizvod poznate marke, a primio krivotvoreni).
  8. Hvala
    brett je reagirao na MarkoDelija u porez na mirovinu??   
    Na 3800 kn redovne olakšice - 1000 kn je povećana olakšica za one sa manje od 100% invalidnosti/tjelesnog oštećenja dakle onda je 4800 kn, tko ima 100% invalidnosti/tjelesnog oštećenja olakšica je 3750 kn dakle ukupno 7550 kn - čisto info... Samo morate otići da vam unesu invalidnost/TO u poreznu karticu...
  9. Hvala
    brett je reagirao na MarkoDelija u Za nestrpljive koji čekaju povećanje mirovine....   
    Znam da je malo smiješno pitanje ali danas sam dobio od banke odrezak od mirovine, usklađivanje je 0,94%, međutim meni je usklađena za 25 lipa manje od iznosa, bezze sam na kalkulatore postotaka na internetu išao izračunati koliko je povećanje i ispadne 25 lipa više nego sam dobio, probao sam i druge kalkulatore za slučaj da je ovaj prvi netočan ali svaki mi pokazuje 25 lipa veći iznos i ne znam kako to, jer ovo mi je prvi izvadak, tek sam dobio mirovinu, dali se to inače događa?
  10. Hvala
    brett je reagirao na MarkoDelija u Za nestrpljive koji čekaju povećanje mirovine....   
    onda sam dobio 2 lipe više...
    Ma prva mirovina pa mi čudno to sve, tj. nepoznato još a objave da je usklađivanje 0,94% i sad ti znaj...  
  11. Tužan
    brett je reagirao na MarkoDelija u Za nestrpljive koji čekaju povećanje mirovine....   
    Pitao sam baš nedavno u ministarstvu u vezi tog dodatka od 40 lipa po danu u BS ili 40% na bodove zbog statusa dragovoljca i više od 1440 dana BS za slučaj pokojnog oca koji ima 1830 dana BS te sam dobio obiteljsku mirovinu kao invalid i rekli su mi da nemam pravo na dodatak na njegov status dragovoljca i 1830 dana BS zbog:
    1. jer se zakon ne primjenjuje retroaktivno (primjenjuje se od 1.1.2019. pa je umro godinu dana prerano)
    2. jer je njemu pri umirovljenju 2003. po tadašnjem zakonu već dodano 45% na osobne bodove (iako ne znam kakve to veze ima sa dodatkom za BS)
    Čak sam saznao da njemu tamo uopće nije uvedeno da je bio u narodnoj zaštiti 3 mjeseca, već ga se vodi od 28.06.1991. kad je osnovana 106. brigada, a i ta narodna zaštita je BS jer su oni već onda mijenjali 3. gardijsku okolo i držali straže itd... Kažu idi kod zapovjednika NZ gdje je bio da napiše potvrdu a on je bio zapovjednik... 
  12. Tužan
    brett je reagirao na MarkoDelija u Za nestrpljive koji čekaju povećanje mirovine....   
    Eh prijatelju da je bio "mangup" pa sam sam napisao sebi potvrdu kao neki, dobio bi više dionica npr., imao bi preko 1900 dana BS a ne 1830... 
    Ma imao je on status dragovoljca i sve samo nije ranjavan bio a nije se htio pravit lud i ganjat ptsp pa nema HRVI što danas njega umirovljenoga kao DVO jer je od 1994. do 2003. bio zapovjednik satnije na bojno oklopnim vozilima Vojne policije "izbacuje" iz ZOHB kao da nije branitelj... On je po zakonu nekakav djelatnik... Dakle obiteljska mirovina je išao polazni faktor 1.0 a mirovinski 0.7 dok je sa statusom HRVI i statusom dragovoljca on najednom branitelj pa je polazni faktor 1.95, duplo veći, kao što je i veći koef. mirovinski 1.0 a ne 0.7...  Zato sam ih i pitao za dodatak po danu u BS jer ja jesam "novi umirovljenik" i to se računa i u obiteljsku mirovinu, ali od 1.1. te je očito otac umro godinu dana prerano...
  13. Hvala
    brett je reagirao na MarkoDelija u Mirovina udovice hrvi?   
    Poštovana gđo, ne može se više ishoditi status člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja.

    Konkretan odgovor od prije 3 mjeseca izdan od ureda državne uprave:
    Vezano za Vaš upit koji ste nam dostavili, izvješćujemo Vas da je ostvarivanje statusa člana obitelju stradalog hrvatskog branitelja bilo moguće do 21.11.2009. godine odnosno do dana stupanja na snagu Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji („Narodne novine“, br. 137/09). Naime, člankom 14. navedenog Zakona propisano je da danom stupanja na snagu toga Zakona, prestaje priznavanje statusa člana obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja i prava na obiteljsku invalidninu na temelju smrti hrvatskog branitelja. Novi Zakon o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji („Narodne novine“, br. 121/17), koji je na snazi od 14.12.2017. godine, ne sadrži odredbe o priznavanju navedenog statusa i prava.
     
    Ali ukoliko ispunjavate zakonske okvire za obiteljsku mirovinu tada to rješavate u HZMO-u.
    LP
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija