Jump to content

Akvizicija i otpremnina


Akvizicija

Preporučene objave

Pozdrav,

ljubazno bih molio pomoc i savjet oko navedene situacije: tvrtka ukojoj sam zaposlen je kupljena od strane druge tvrtke (obje velike inozemne korporacije). Zanima me da li u slucaju nakon reorganizacije mi nova tvtka ponudi novu/slicnu/istu poziciju istu mogu odbiti i dobiti otpremninu? Naime, realno gledajuci ugovor sam sklopio s jednom tvrtkom za jedno radno mjesto, a sada mi potpuno druga tvrtka nudi drugo radno mjesto? (na isto nisam pristao sklapnjem originalnog ugovora, pa sam realno "prisiljen" preci u drugu tvrtku). Da li je navedeno regulirano zakonom o radu i moze li radnik u takvom slucaju jednostavno ne pristati na novo radno mjesto u novoj tvrtki, uzimajuci zakonski propiaanu otpremninu? 

Ukoliko je bitno za odgovor, bio sam mobbingiran od strane management tima koji je izabran u novoj strukturi (nove tvrtke), za sto imam materijalne dokaze te bi odlazak uz otpremninu bio win - win. Znam da jeobbing tesko dokaziv i iskreno samo zelim zavrsiti losu pricu nakon 8 godina napornog rada, a ukoliko postoji mogucnost da dobijem ikakvu naknadu za isto, vjerujem da bi pravda barem djelomicno bila zadovoljena

unaprijed hvala na odgovoru,

pozdrav

A.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pretpostavljam da se radi o pripajanju. U slučaju pripajanja, stari poslodavac prestaje postojati, a nastaje novi. Svi ugovori s radnicima se automatizmom preuzimaju, a ako Vam bude ponuđen otkaz s ponudom izmijenjenog ugovora, imate rok u kojem ponudu možete prihvatiti ili odbiti. U tom slučaju, praksa kaže da biste imali pravo na otpremninu. LINK

Što se tiče mobinga, ako ste isti dokumentirali, imate pravo i na obustavu rada zbog povrede dostojanstva, i na tužbu radi pravne zaštite od mobinga i naknadu neimovinske štete, ako se u istu želite upustiti.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija