Jump to content

Protuzakonita naplata ovrhe od odvjetnika


Milovan1210

Preporučene objave

Dobar dan svima. :) Molim pomoć,Otac mi je preminuo 2018.godine ,ranije je presuđen  da nadoknadi štetu u iznosu od 28,232,00kn sa kamatama, odvjetnik je u razdoblju od pravomoćnosti presude pa sve do njegove smrti isplaćivao sa njegovog računa  na svoj račun i ovrhovoditelja,dakle od 2016.god do 2018.god, u neutvrđenom iznosu,nakon njegove smrti isti odvjetnik je nakon 5 .mjeseci nastavio,dakle uputio je FINA izravnu naplatu prema majci koja je zakonski naslijednik pravomoćnim rješenjem od 12.ožujka 2018.god i nastavio od 10.07.2018.god  do 02.mjeseca.2019.godine skidati novac sa majčinog računa u isto neutvrđenom iznosu.Pitanje dali je odvjetnik smio nastaviti ovršni postupak prema zakonskom naslijedniku iako nisu ispunjeni uvjeti Temeljem Članka 369 stavak.1 i 2 ovršnog zakona jel nije u roku od 3 mjeseca podnio novi prijedlog ovrhovoditelj,već odvjetnik u ime ovrhovoditelja i to nakon 5 mjeseci i koji nije imao punomoć u vrijeme kada je podnio zahtjev za izravnu naplatu već je postupao po punomoći koja je bila naglašena radi tužbe i koja je sklopljena 2012.godine,nova punomoć je sklopljena tek nakon 8 mjeseci znači 19.08.2018.godine. Kome se obratiti za provjeru koliko je naplaćeno sredstava ranije od moga pok.oca i sada naslijednika majke jel nigdje ne piše koliko je sveukupno naplatio potraživanja,ranije od pok.oca i sada od majke??,u FINI i u očevidniku nema rješenja o ovrsi niti prijedloga za nastavak ovršnog postupka od suda,ali se u spisu kod suda vodi posl.broj ovrhe,ali taj broj nepostoji u FINI,već samo pravomoćna i ovršna presuda od pok.oca? Hvala.

uređeno: od Milovan1210
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Tri puta manje je naslijedila,imovina je procijenjena na 10,000.kn.Kako je po zakonu,ako nije imao punomoć  od ovrhovoditelja i prošao je rok po kojem se nastavlja ovršni prijedlog pravomoćno rješenje o nasljeđivanju je od 14.ožujka.2018.god a zahtjev je upućen 10.07.2018.god znači prošlo je rok od 5 mjeseci od dopuštenoga 3 mjeseca Člank 369 stavak.1 i 2 ovršnog zakona?Nemoguće da je zakonom osnovano jel je odvjetnik podnesao zahtjev a ne ovrhovoditelj ili griješim?

uređeno: od Milovan1210
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ponovno Vam kažem da je provedba ovrhe po zakonu (podnosi je ovrhovoditelj po punomoćniku, a njihov odnos nije Vaša briga; čl. 369. Ovršnog zakona pogrešno tumačite). Gubite se u detaljima, a to Vas ne vodi k rješavanju problema. Kako da tek sada ovo rješavate, jer je odavno prošao rok za postupanje po čl. 210. Ovršnog zakona? Kada ste saznali za ovu blokadu?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija