Jump to content

Gdje provjeriti?


parcov

Preporučene objave

Gdje mogu provjeriti na kakvo radno mjesto sam prijavljena?Naime,sefica me prijavila kao KV kozmeticara sto vidim iz obracuna place no dogovor je bio da sam prijavljena na minimalac sto na kraju nisam nego sam prijavljena na nekih 2300 neto bez nekog dodatnog objasnjenja i jasnog odgovora na upit o tome.Zanima me :

1) gdje bih mogla provjeriti nisam li mozda prijavljena kao voditelj salona jer po nekim saznanjima tada meni idu kazne za sve nepravilnosti.

2) Mogu li se nekim putem ogradditi od stvari na koje nemam utjecaj (ne izdavanje racuna jer je ona racune odnijela iz salona...) kako nebi u slucaju posjeta inspekcije ja dobila kaznu?

 

 

Svaki savjet je dobrodosao!Hvala! :-?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 godina kasnije...

Podatke,dali Vam poslodavac uredno podmiruju doprinose za mirovinsko mozete pratiti na korisnickim stranicama njihove web stranice pod uvjetom da tu uslugu zatrazite direktno u podrucnom uredu HZMO gdje cete uz predocenje osobnih dokumenata dobiti korisnicko ime i lozinku.Uslugu mozete vrlo brzo aktivirati.Ukoliko s tom opcijom kojim slucajem niste zadovoljni,koliko ja znam to se moze provjeriti i direktno Vasim posjetom HZMO.U vezi HZZO mozete izvrsiti trelefonski upit na broj 01/4806-333 gdje bi Vas trebali informirati kako provjeravati uplatu doprinosa za zdravstveno osiguranje.Na raspolaganju vam je i besplatni broj HZMO 0800 636363 za svaki slucaj :palac:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Neće moći provjeriti u HZMO-u da li poslodavac uplaćuje doprinose, može samo provjeriti da li je osoba prijavljena. Doprinosi idu preko porezne uprave mislim od 2002 godine, nisam sigurna. Svaki poslodavac je dužan za svoje zaposlenike predavati obrazac M-4 do 30.04. za prošlu godinu tako da sad može vidjeti samo da li su uplaćeni doprinosi za prošlu godinu.

Najbolji dokaz da li se uplaćuju doprinosi je ako si prijavljen u 2.mirovinski stup, svaki od tih mirovinskih društava ima opciju da ti mjesečno šalju izvještaj. Tako meni svaki mjesec stigne sms na mobitel da mi je poslodavac uplatio tu i tu cifru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija