Jump to content

katastar gruntovnica


amna1217

Preporučene objave

prije 3 sati , Matrix je napisao:

Temeljem odredaba čl. 12 Zakona o zemljišnim knjigama, konkretne promjene je katastar trebao prijaviti z. k. uredu Općinskog suda. 

To znači da bi se nekretnina upisala u katastar potrebni su jedni papiri a u gruntuvnici drugi, ili isti,,šta nije katastar posjed a gruntovnica vlasništvo, 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

prije 13 sati , Spitfire je napisao:

O čemu se zapravo radi, nekretnina je davno ucrtana u katastar ali ne i upisna u ZK ili je sve rađeno nedavno nakon gradnje (ili legalizacije) s elaboratom za evidentiranje, brisanje ili promjenu podataka o zgradama?

Na žalost još uvijek mi nije jasno, nekretnina je sagrađena prije pet godine,,znam da upis nije išao legalizacijom,,moguče je da je geodetski elaborat napravljen prije projekta i da je tako ostalo, dakle ona je fizički izgrađena, čak je dobila i svoj broj,,što bi još zapravo trebalo da se upiše u z.k.

hvala

 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako se gradilo prije pet godina, to znaći da se više nije moglo ucrtati samo u katastar bez provedbe i u ZK. Trebao je biti rađen gore navedeni elaborat za evidentiranje, brisanje ili promjenu podataka o zgradama sa prijavnim listom za ZK. Gdje je zapelo i zašto, te u biti što je predano u katastar trebali bi provjeriti kod njih. 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Sve komplicirano,zahtjevno, puno papira,unatoč najavama smanjenja i uvođenja e-sustava, čak je bilo riječi o ukidanju katastra,,(kako je vani), i unatoč tome nigdje gore stanje, gradnja i javni prostor opčenito,,

U mom mjestu(na moru),ni pješaci nemaju mjesta za normalnu šetnju,,što je zapravo s planiranjem i urbanizmom.

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

, amna1217 je napisao:

čak je bilo riječi o ukidanju katastra,,(kako je vani),

Katastar kao takav nije nigdje ukinut, pa ni vani (npr. u Njemačkoj je to Liegenschaftkataster), nego je objedinjen u katastar nekretnina prema čemu je isto uređeno u RH. Samim time je došlo do toga da se ne može nešto promijeniti u katastru mimo ZK i obratno te se time konačno uvodi red u podatke upisane u istima (kao i državnom izmjerom), no naravno da, kako je puno planova rađeno još za vrijeme "Marije Terezije" a kako su poslije ljudi (ako i jesu) upisivali podatke samo u katastar, sve to traje. Pa je donošenjem propisa zadnjih 15 godina u biti sve to pojednostavljeno, ali poradi iznad navedenog moguće da se desi i vaš slučaj za koji kao što već rekog, bi valjalo istražiti tko je odrađivao taj posao i kako, te gdje je zapelo i zašto.   

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija