Jump to content

Isplata preraspodjele radnog vremena nakon sporazumnog otkaza ugovora o radu na odredeno


Jozo1985

Preporučene objave

Dobar dan

Imao sam ugovor na odredeno kod poslodavca koji posluje sezonski a radno vrijeme mi je bilo po 10-12 sati svaki dan bez slobodnog dana. Nisam vise mogao izdrzati te smo sporazumno raskinuli ugovor. Moje pitanje je na koji nacin ostvariti uvid u visak radni sati koje sam odradio kod poslodavca i koji je krajnji rok da mi poslodavac dostavi te podatke kao i kada mi te sate najkasnije treba isplatiti

Hvala lijepa Jozo

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Nažalost, poslodavci kriju te podatke kao zmija noge, a često ih i falsificiraju. Možete ga primorati prijetnjom prijave inspekciji rada da ste radili prekovremeno dulje od zakonom dopuštenog vremena (10 sati više tjedno), ili u slučaju tužbe za isplatu, poslodavac te podatke mora dostaviti po nalogu suda. Zastara za tražbine iz radnog odnosa je 5 godina, ako poslodavac do tada ne uplati, morat ćete podnijeti tužbu. Međutim, ne znam da postoji zakonska obveza do kada se mora isplatiti - sve se mora isplatiti zajedno s plaćom i nema čekanja za to.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija