Jump to content

Otkaz putovanja zbog bolesti


inaka

Preporučene objave

Zanima me da li u slucaju otkaza putovanja kod turist.agencije zbog bolesti imam pravo na povrat placenog iznosa putovanja ako nemam osiguranje od otkaza. Agencija odbija vratiti iznos jer se primjenjuju njihovi opci uvjeti poslovanja.U zakonu o pruzanju turist.usluga  koji je na snazi od 4mj/2019 u cl.37/6 pise da kupac ima pravo na puni iznos u slucaju bolesti. I da li bi takve odredbe opcih uvjeta na sudu bile nepostene za potrosace?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ova odredba koju spominjete se odnosi na raskid ugovora u slučaju izvanrednih okolnosti koje se nisu mogle izbjeći, a koje su nastupile na odredištu ili u njegovoj neposrednoj blizini i koje znatno utječu na ispunjenje paket-aranžmana ili koje znatno utječu na prijevoz putnika na odredište. U kojem momentu su nastupile ove Vaše okolnost?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije 4 minuta, inaka je napisao:

Pa izvanredne okolnosti jesu bolest i pismeni otkaz ugovora je poslan 3 dana prije putovanja sukladno uputi doktora.

Nitko ne spori da nisu, već je problem u vremenu nastupa, jer nisu nastupile na odredištu ili u njegovoj neposrednoj blizini da bi mogli govoriti o primjeni čl. 37. st. 6. Trebalo bi detaljnije proučiti njihove odredbe o općim uvjetima poslovanja i provjeriti koliko su u suglasnosti sa Zakonom. Također, nije mi posve jasno, da li Vam oni odbijaju vratiti ugovornu cijenu ili se pozivaju na pravo naknade zbog raskida ugovora?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija