Jump to content

Djeca kod oca


blade1978

Preporučene objave

Postovani, djeca 13g i 16g su kod mene vec godinu i pol dana kako ih je majka dovela zbog problema sa svojim sadasnjim suprugom ( alkohol, te ima vec 2 prijave od supruge i zavrsio na sudu ). Kako ja i dalje placam alimentaciju jer sudski nije rijeseno nista po pitanju djece. Majka prima djeciji doplatak, nedaje nista za njih. Dogovorno izmedju nas cemo od nove godine djecu prebaciti na moju adresu kako bi imao pravo na djeciji doplatak. Pitanje je dali mozemo samo u MUP doci i potpisat izjave o promjeni adrese djece jer majka sama pristaje na to ili mora sve ici preko socijalne sluzbe. Nezelimo djecu uplitat u sud i socijalnu sluzbu. Kad dijete postane punoljetno jel sam duzan njemu uplacivat alimentaciju ili i dalje majci? I dali dijete mora kad je punoljetno podnijet na sudu obustavu alimentacije ako zivi na mojoj adresi?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Prije svega morate biti svjesni da oboje kršite sudsku odluku. Također, alimentacija nije Vaš ili ženino pravo, već pravo djece na uzdržavanje. Da sam na Vašem mjestu dala bi si malo truda i uredila stvarno stanje. I to na način da sudska odluka prati taj Vaš način života. Nisu Vam CZSS i sud neprijatelji. Zatražite u sudskom postupku izmjenu sudske odluke, i to na način da djeca žive kod Vas, da je majka ta koja plaća alimentaciju (kao roditelj kod kojega djeca ne žive) i dogovorite susrete i viđanja, naravno prema dogovoru s majkom. Ovakva odluka je bitna i potrebna radi Vaše djece, a ukoliko ste sporazumni također bi postupak trebali okončati na jednom ročištu.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija