Jump to content

Negiranje odluke o produžetku bolovanja


dbaki19

Preporučene objave

Zanima me zašto se negira odluka specijaliste za produžetak bolovanje ako u povjesti bolesti navedena  "pošteda od posla" od strane doktora onkologa.

Supruga završila na operaciji karcinoma i doktor specijalista onkolog traži poštedu od posla nakon dužeg bolovanja jer je upućen u stanje pacijenta, no doktor primarne zaštite nas uvjerava da specijalista onkolog ne može napisati u nalaze-povest bolesti "pošteda od posla" je to može biti kažnjivo za doktora specijalistu, te da on određuje dužinu bolovanja sa konzultacijom doktorske komisije iz Klovićeve.

Ne razumijem zašto onda postoji specijalista i zašto ga doktor primarne zaštite šalje kod njega, kada se kasnije pobija njegovo mišljenje. Kome se žaliti na odluku doktora.

uređeno: od dbaki19
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Kao što Vam kaže obiteljski liječnik, komisija za kontrolu bolovanja će procijeniti treba li produljiti razdoblje privremene nesposobnosti za rad ili ukinuti bolovanje, specijalist u tom smislu može dati samo preporuku, a kao što kaže obiteljski liječnik, mnogi se u tom smislu niti ne upuštaju davati nekakve upute.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • drot13 je promijenio naziv u Negiranje odluke o produžetku bolovanja
prije 20 sati , dbaki19 je napisao:

Točno, no prebacivanje loptice je od lječničkog povjerenstva (komisije) do obiteljskog liječnika i natrag jer liječničko povjerenstvo kao ne prekida niti produžuje bolovanje, već obiteljski liječnik. 

Oni mogu biti protiv ili za o odluci obiteljskog liječnika. Znači sve ovisi o obiteljskom liječniku a oni čekaju što će on napraviti da liječničko povjerenstvo može napraviti kontra.

Danas : obiteljski liječnik zatvorio bolovanje, šalje nas na liječničko povjerenstvo, ono kaže da nema ništa s bolovanjem jer je sve to do obiteljskog liječnika. Vraćamo se natrag, obiteljski liječnik nam kaže da oni nisu normalni, pa oni "liječničko povjerenstvo" je tražilo da prekinem bolovanje, zato sam Vas poslao kod njih i tako: PING-PONG.

Pri upitu lječničkog povjerenstva koliko imamo pravo maksimalno za 4- satno radno vrijeme za uhodavanje na posao nakon dugog bolovanja, opet se prebacuju na obiteljskog liječnika.

Nakon razgovora sa njim i upoznavanja ga sa ne odlukom liječničkog povjerenstva koje sve prebacuje na njega, napisao je na maksimum od 60 dana rada po 4 sata.

Sada čekamo reviziju lječničkog povjerenstva koje dolazi do njega i poziv da to ne može tako i na smanjivanje odluke obiteljskog liječnika od neznamo koliko dana.

Zakonski je maksimum 60 dana a odluka je na ..........?????  Nekome............

 

 

uređeno: od dbaki19
Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija