Jump to content

Rad za vrijeme porodiljnog dopusta


Mala Palcica

Preporučene objave

Pozdrav! Samohrana sam zaposlena majka dvoje malodobne djece i trenutno koristim rodiljni dopust, kci je navrsila 5 mjeseci. Obzirom da je maksimalna rodiljna naknada drugih 6 mjeseci koristenja 3991,00 kn, a ja imam i kredit koji otplacujem, dobila sam ponudu da dva dana u tjednu radim, pod uvjetom da me se moze prijaviti, ne od strane svog poslodavca vec od drugog, koju bih voljela iskoristiti.  Postoji li ikakav nacin, ugovor, bilo sto, da me se prijavi a da ostanem zaposlena u svojoj firmi i naravno, ne izgubim porodiljnu naknadu? Hvala na odgovorima.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema zakonske zapreke da bi radili, iako je ova potpora zapravo naknada za rad. Ako ćete raditi temeljem ugovora o djelu, vidjet će se uplaćeni doprinosi, pa možete očekivati da Vas kontrola HZZO-a tražiti povrat isplaćene naknade. Uz to, ako je u pitanju posao koji rodilja inače obavlja kao svoje redovno zanimanje, za obavljanje honorarnog posla te iste vrste temeljem ugovora o djelu, potrebna Vam je dozvola poslodavca. Uz ovo morate paziti da prilikom korištenje prava na rodiljni dopust ispunjavate svrhu zbog koje postoji to pravo tj. da obavljanjem posla temeljem ugovora o djelu grubo ne zanemarite roditeljska prava i dužnosti, jer ukoliko bi CZSS ovo utvrdio, tada bi mogli u cijelosti izgubiti ovo pravo.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija