LovroLoc objavljeno: 5. prosinac 2019. objavljeno: 5. prosinac 2019. Pozdrav, imao sam kaznu za prometni prekršaj,žalio sam se na nju i žalba mi je prihvaćena i platio sam 2/3 kazne prije par mjeseci. Da bi mi jučer s računa skinuli iznos tj napravili mi ovrhu za tu kaznu koja je plaćena i kao dokaz imam uplatnicu. Koja je procedura,kome se javiti kako to riješiti? Riječ je o kazni s visokog prekršajnog suda u Zagrebu. Hvala! Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 5. prosinac 2019. odgovoreno: 5. prosinac 2019. Jesu Vas jučer samo blokirali na Fini ili su novci već preneseni na račun ovrhovoditelja? Citiraj
LovroLoc odgovoreno: 5. prosinac 2019. Autor odgovoreno: 5. prosinac 2019. Preneseni su novci Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 5. prosinac 2019. odgovoreno: 5. prosinac 2019. Trebalo je reagirati prije tj. u tih 60 dana od kada ste bili blokirani, pa dok nije izvršen prijenos. Ovako ste sada u situaciji da se trebate javiti ovrhovoditelju tj. pozivom na svoj broj spisa dostaviti dokaz o pravovremenoj uplati i zatražiti povrat dvostruko naplaćenog iznosa. Citiraj
LovroLoc odgovoreno: 5. prosinac 2019. Autor odgovoreno: 5. prosinac 2019. Stvar je u tome da ja nisam bio blokiran,samo su mi nestali novci s racuna i po broju sam skuzio da je to ta kazna Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 5. prosinac 2019. odgovoreno: 5. prosinac 2019. Po zaprimljenoj osnovi za naplatu Fina je sa Vaših računa zaplijenila traženi novčani iznos, a isti je tek nakon 60 dana prenesen na račun ovrhovoditelju. U tom roku je trebalo tražiti proglašenje pljenidbe i prijenosa nedopuštenim. Citiraj
LovroLoc odgovoreno: 5. prosinac 2019. Autor odgovoreno: 5. prosinac 2019. Ali nisam dobio nikakvu obavijest bas nista da bih mogao znati sto se dogada. Citiraj
Borbena7 odgovoreno: 5. prosinac 2019. odgovoreno: 5. prosinac 2019. Treba li ste dobiti od Fine i tu su Vam obavijest trebali dostaviti isti dan kada su zaprimili osnovu za provedbu. Citiraj
Ruby_Danderfluff odgovoreno: 5. prosinac 2019. odgovoreno: 5. prosinac 2019. Zna se dogoditi, oni misle da niste uplatili u roku pa Vam blokiraju račun. Odite na prekršajni sud kod tog suca, kažite što se dogodilo, i onda ćete za povrat novčane kazne morati podnositi zahtjev ministarstvu pravosuđa, ali Vam potvrdu za to mora dati prekršajni sudac kod kojeg se greška dogodila. Nažalost, troškove FINE nećete dobiti natrag, za to morate tužiti državu. Naravno, ako je zaista tako da ste 2/3 kazne platili u roku. Citiraj
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i kasnije se registrirati. Ako imate korisnički račun na ovom portalu, prijavite se ovdje kako bi objavljivali s tim korisničkim računom.